La construcció del nou Mestalla calfa motors, però redueix el seu aforament a 60.000 espectadors

Les obres del nou estadi del Mestalla podrien començar en el mes de setembre

Guardar

nuevo-mestalla
nuevo-mestalla

Els somnis de construir el nou estadi del Mestalla s'esfumaven en 2009, quan la crisi econòmica va obligar a paralitzar les obres. Des de llavors, els intents per reactivar la seua construcció no han cessat i, pel que sembla, els fruits arribaran després de l'estiu. De fet, tant l'Ajuntament de València, com el València C.F. ja han donat el vistiplau, i mancant concretar alguns detalls, les obres podrien començar en el mes de setembre.

El Consistori volia garanties que l'estructura estiguera en condicions òptimes

Així, i després de sotmetre el projecte inicial a un redisseny, que es va presentar a la fi de 2017, i que va obligar al club a sol·licitar noves llicències, generant més retards en el començament de les obres, des del Consistori també sol·licitaven garanties que l'estructura del nou Mestalla poguera suportar els canvis que es realitzaran per a seguir el nou projecte, doncs cal no oblidar que l'estructura ha estat paralitzada quasi deu anys.

No obstant això, Com serà el nou Mestalla? El canvi més significatiu, sens dubte, serà la reducció de l'aforament. I és que s'ha passat de 75.000 espectadors a 60.000, com a màxim. Així mateix, la coberta original se substituirà per una molt més lleugera, que suposarà reduir els pètals superiors que, en el seu moment, anaven a formar part de les graderies. Això sí, serà un estadi molt més segur, ja que, malgrat reduir l'aforament, es mantindran les mateixes eixides d'emergència que en el projecte inicial.

S'eliminarà la pista d'atletisme prevista per a permetre acostar més les graderies

Un altre dels canvis més cridaners és que els aficionats estaran molt més prop del terreny de joc. Per això, s'eliminarà la pista d'atletisme prevista per a permetre acostar més les graderies. I és que una de les premisses principals en les quals s'ha estat treballant ha sigut recrear eixe ambient especial que es viu en el Mestalla, però en el nou estadi.

Finalment, la construcció d'aquest nou estadi també afectarà, positivament, als voltants de l'avinguda Corts Valencianes, que experimentaran una important regeneració. Tant és així que es té present la construcció d'un espai comercial annex, així com un poliesportiu públic, que es preveu que se situe en la cantonada entre els carrers Amics del Corpus i Doctor Nicasio Benlloch.

Destacats