La cinquena edició de Benimaclet conFusión cerca "celebrar la cultura lliure" en 73 espais del barri

Guardar

benimaclet_confusion
benimaclet_confusion

La cinquena edició del festival Benimaclet conFusión, un esdeveniment participatiu que promou la lliure expressió, tornarà a "omplir de vida un dels barris més artístics de València" per a "celebrar la cultura lliure" amb més de 275 propostes artístiques albergades en 73 espais diferents aquest dissabte i diumenge.

En les quatre edicions anteriors, l'esdeveniment ha tingut "grans resultats i un impacte sociocultural molt important", però enguany "s'ha aconseguit un grau de participació sense precedents", han assenyalat des de l'organització.

Un dels fundadors del festival, Pietro Galli, ha explicat que en aquesta cinquena edició, el mapa dels espais participants "s'ha estés abastant zones més allunyades del centre". "També hi haurà enguany més tallers que mai, la qual cosa denota les ganes de compartir coneixements i experiències, sobretot amb rerefons humà, davant l'absència d'altres plataformes que oferisquen aquesta possibilitat", ha explicat.

Sota el lema 'No importa el que un vulga o sàpia fer, sinó compartir-ho i expressar-ho lliurement', conFusión està "obert a totes les persones que vulguen compartir les seues idees i les seues creacions". Al mateix temps, ha convidat a participar a "totes aquelles persones que vulguen aportar un espai privat per a allotjar o organitzar activitats: una casa, una terrassa, una balconada, un baix o un taller, per exemple. "Qualsevol espai és benvingut per a ser llar d'art i cultura", han assenyalat des de l'organització.

Durant dos dies, els carrers i els espais participants del barri, "es transformen en un punt de trobada on el públic tindrà la possibilitat de gaudir del programa de forma lliure i gratuïta". Benimaclet es converteix en "un espai integrador i, al seu torn, en un extraordinari laboratori de creació interdisciplinària i d'intercanvi d'experiències".

El cofundador de l'esdeveniment, Riccardo Toto, ha indicat que confusió és "molt més que aqueixos dos dies de celebració". "És un procés participatiu i educatiu innovador. Un mètode, una forma nova de fer les coses, desafiant el sistema obsolet en el qual vivim tots els dies", ha indicat.

"El conFusión està format per centenars de persones provinents de tot el món que es reuneixen de forma voluntària durant tot l'any. Persones que comparteixen els mateixos valors d'una societat alternativa on la cultura i la creativitat estan en el centre. Persones diferents que s'ajunten per a dissenyar i co-crear alguna cosa extraordinària i per a asseure les bases d'un futur diferent. Persones compromeses que fan possible una comunitat unida, sostenible, fort i amb capacitat transformadora", ha manifestat.

Benimaclet conFusión no té cap finalitat de lucre, així com tampoc té cap patrocinador comercial. Tot el treball que es realitza es basa a compartir lliurement sense esperar gens a canvi. Cada persona que forma part de l'organització és voluntària i assumeix uns principis, que proporcionen un marc social i cultural orientat cap a unes relacions més vertaderes, autèntiques i constructives, sent un d'ells el respecte pel barri.

Les activitats acaben a les 22.30h com a vesprada. El conFusión té un "fort compromís amb el lloc on es desenvolupa i amb les persones que allí viuen". "Així mateix, els artistes i tots els espais accepten respectar aqueixos mateixos valors", han assenyalat.

Arxivat a:

Destacats