La cavalcada de les Magues de Gener de València serà estàtica, amb 20 grups d'animació

Guardar

Magues de Gener 2022
Magues de Gener 2022

La Societat Coral el Micalet celebra aquest diumenge 16, a les 11:30 h, les Magues de Gener, la tradicional festa dedicada a la infància a València, de manera estàtica a la plaça de l'Ajuntament, davant el consistori, amb mesures sanitàries, d'aforament i accés i la participació de 20 dels 51 grups d'animació habituals.

Aquesta cavalcada s'adapta així al protocol de seguretat establit pel govern local per a evitar qualsevol risc de contagi. Sota el lema 'Som diversitat', és la setena edició d'una expressió cívica i festiva destinada als xiquets per a celebrar el solstici d'hivern.

En 2022, les dones que encarnen a aquests personatges són Daniela Requena (Llibertat), periodista, activista LGTBI i 'influencer'; Lucia Beamud (Igualtat), regidora d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Pobles i Espai Públic, i la 'booktuber' valenciana Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat).

L'esdeveniment estàtic davant del consistori participen 20 dels 51 grups de 'dolçaina i tabal', dansa, batucades, 'muixerangues', gegants i cabuts, animadors, associacions, institucions, plataformes, formacions musicals... que estaven previstos per a la cavalcada i que, amb el seu compromís i generositat, fan possible aquesta celebració declarada festa tradicional recentment.

L'inici estarà marcat per l'actuació de les batucades i l'arribada de les Magues de Gener, a les quals succeiran la música i l'espectacle que brindaran les agrupacions als xiquets en aquesta manifestació laica que culminarà amb uns breus discursos de les magues i una actuació del cantautor de Cocentaina Andreu Valor des del balcó del consistori a la qual seguiran tots els grups de 'tabalet i dolçaina' i de la Jove Muixeranga de València.

Les magues regalaran als xiquets roses de paper i un conte àmpliament il·lustrat, 'Matilde Salvador, una vida musical', on s'aborda la figura de la gran compositora castellonenca, autora de la primera òpera valenciana en valencià, 'La filla del rei barbut', i l'única dona que ha estrenat una òpera, 'Vinatea', en el Liceu de Barcelona.

Amb aquests ingredients, la festa de la infància pretén ensenyar el valor de la música i retre homenatge a Salvador (Castelló, 1918 - València, 2007), una figura molt vinculada al Micalet que la va guardonar amb el Premi Miquelet d'Honor en 1993 i l'escola de música del qual porta el seu nom. Aquest conte, així com el titulat 'Les 3 Magues de Gener', amb textos de Cristina Escrivà i il·lustracions de Román Sánchez, es poden descarregar gratuïtament en la web i en les xarxes socials de la societat musical.

MESURES I AFORAMENT JA COMPLET

Els responsables del Micalet garanteixen que s'extremaran les mesures de seguretat i sanitàries: els majors de 12 anys hauran d'ensenyar el passaport COVID en l'entrada del recinte, que estarà delimitat per unes tanques; l'ús de mascareta serà obligatori en tot moment per als majors de 6 anys i no es podrà fumar ni menjar; les cadires mantindran la distància necessària encara que els grups de convivència podran asseure's junts; l'entrada i l'eixida del recinte haurà de realitzar-se de manera ordenada i mantenint les distàncies. Les persones sense reserva no podran accedir.

L'acte és gratuït i, davant el canvi de format per la impossibilitat de celebrar la cavalcada, es podrà veure únicament per unes 600 persones assegudes que han reservat la seua plaça en la pàgina web de la societat. L'aforament es va omplir ràpidament i l'entitat continua recollint noves peticions en una llista d'espera per si es produïren baixes d'última hora.

Arxivat a:

Destacats