La caseta blava del Cabanyal es rehabilita

Guardar

0104 Caseta blava Cabanyal (1)
0104 Caseta blava Cabanyal (1)

La Regidoria de Vivenda ha rehabilitat una nova vivenda en el carrer Sant Pere 25 al barri del Cabanyal que es destinarà al programa de lloguer assequible municipal. Es tracta d'un edifici de més de 210 metres quadrats, del qual l'Ajuntament ha creat dues vivendes separades, d'uns 80 metres quadrats cadascuna. El cost final de la intervenció ha sigut de 168.000 euros.

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha visitat hui aquest "edifici singular", ja que es tracta "d'una casa típicament valenciana, tot i que amb el pas del temps havia perdut algunes de les seues característiques en diferents obres que havien desfigurat el seu disseny originari". "Per això, amb la rehabilitació, s'ha retornat a la façana principal de la casa l'estètica i l'adornament propis de la idiosincràsia del barri del Cabanyal", ha explicat.

Així, s'ha recuperat el color blau tan característic que tenia esta casa, tal com es va comprovar pels tècnics en diferents sondatges que es van dur a terme sobre la casa. També s'ha recuperat la típica escaleta valenciana per a l'accés a una de les vivendes. Les dues que s'han plantejat en aquesta intervenció són de distribució similar: compten dos dormitoris, un bany i un espai per a menjador, menjador i cuina oberta. A més hi ha previsió d'instal·lar plaques solars.

"La intervenció s'ha plantejat amb els millors elements constructius per tal d'aïllar acústicament les vivendes i protegir-les contra el soroll. D'igual manera, s'han instal·lat els materials necessaris per a aïllar tèrmicament la casa i propiciar el màxim estalvi energètic possible", ha explicat la regidora, qui d'altra banda, ha destacat que l'edifici compta amb un local de 80 metres quadrats que, a partir d'ara, tindrà l'Ajuntament de València a la seua disposició.

Isabel Lozano ha recordat que aquests immobles del programa de lloguer assequible de l'Ajuntament de València poden sol·licitar-los, amb caràcter general, les persones empadronades o que acrediten residència efectiva en el terme municipal de València, amb almenys un any d'antelació al moment de la signatura del contracte d'arrendament.

"Sols cal estar inscrits en el Registre de Demandants de Lloguer de l'Ajuntament de València i no tindre, en ple domini o usdefruit, un habitatge situat en el territori espanyol, ni la persona sol·licitant i ni cap membre de la unitat de convivència. Per això, "anime a la ciutadania a inscriure's en el registre, ja que es pot accedir a vivendes recentment rehabilitades en unes condicions molt avantatjoses respecte al mercat lliure", ha afegit.

La regidora també ha assenyalat que es tracta "d'una iniciativa més per incrementar l'oferta d'habitatge protegit i assequible a la ciutat de València" i de "consolidar la residencialització" en els seus barris. També ha explicat que "es prioritza en la baremació a col·lectius especialment vulnerables com són els joves, la gent gran o persones amb algun tipus de discapacitat".

Igualment, ha conclòs, "es té en compte a persones que han perdut el seu habitatge, víctimes de violència de gènere o les famílies monoparentals o nombroses".

Arxivat a:

Destacats