La carrera de la Dona omplirà els carrers de València aquest diumente amb 17.000 corredores

Guardar

carrera dona
carrera dona

La 15a edició de la Carrera de la Dona Central Lechera Asturiana 2019 tindrà lloc diumenge que ve, 7 d'abril, als carrers de València que, un any més, torna a ser punt d'inici del circuit nacional que recorrerà Madrid, Vitòria, Gijón, la Corunya, Sevilla, Saragossa i Barcelona. La prova començarà a les 9.00 hores, amb eixida en l'avinguda de l'Enginyer Manuel Soto i acabarà al carrer de Pavia, esplanada adjacent a l'Institut Educació Secundària Isabel de Villena.

La carrera, que té un recorregut de 6,5 km, la protagonitzarà la "marea rosa", unes 17.000 participants que amb el suport de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal, recorrerà els carrers de la ciutat per a mostrar el seu suport a la dona.

En la presentació de la carrera s'han ressaltat aspectes com l'augment del nombre de participants que ha passat d'un 7% a un 30% de participació femenina en aquests últims anys, la importància de mantenir hàbits de vida saludables i la lluita per combatre la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que pateixen les dones.

El color rosa de les camisetes que lluiran les corredores al·ludeix a la lluita contra el càncer de mama; i el dorsal 016 a la lluita contra la violència de gènere, ja que d'aquesta manera es posa en coneixement de totes les persones el número de telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere.

El termini d'inscripció, obert des del 30 de gener, continuarà fins al 6 de febrer a les botigues Oysho de València, patrocinador de la carrera. La participació també es pot formalitzar, fins al 4 d'abril, mitjançant la pàgina oficial de la prova www.carreradelamujer.com. La recollida de dorsals tindrà lloc durant el divendres 5 d'abril i dissabte 6 d'abril, de 10.00 hores a 20.00 hores, en la Fira Sport Woman situada en la Fira València.

Els principals carrers que recorrerà la "marea rosa" seran l'avinguda Manuel Soto, el carrer Joan Verdeguer, l'avinguda del Port i el carrer de Pavia. Com en edicions anteriors, al costat de l'arribada hi haurà una gran classe oberta d'aeròbic i fitness d'una hora de duració.

Després de la seua visita a València, la "marea rosa" continuarà el seu trajecte en la capital madrilenya (12/05), Vitòria (09/06), Gijón (16/06), la Corunya /22/09), Sevilla (06/10), Saragossa (20/10) i Barcelona (10/11).

 

Destacats