La biblioteca municipal de Benimaclet ha reobert després de les obres d'ampliació i modernització

Guardar

1118 Apertura biblioteca Benimaclet (1)
1118 Apertura biblioteca Benimaclet (1)

Amb una superfície de quasi 700 metres quadrats, la nova biblioteca s'ha convertit en la més gran de la xarxa municipal de la ciutat de València, després de les obres d'ampliació i millora. El nou espai compta amb una sala principal totalment equipada i modernitzada, una altra d'estudi annexa, llocs de lectura i un espai polivalent, que podrà ser usat per a activitats culturals, conferències o exposicions. A més, l'ampliació ha permés la creació d'una nova àrea infantil amb "bebeteca".

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, i la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, han assistit aquest matí a la reobertura de la renovada biblioteca municipal del barri de Benimaclet, Carola Reig, acompanyades de responsables tècnics i veïnals. La millora de les instal·lacions era una de les reivindicacions del veïnat, que veu ara completes les seues peticions.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha mostrat la seua satisfacció per la reobertura d'aquest espai, l'aspecte actual del qual "no té res a veure amb l'antiga biblioteca, per la gran transformació que han suposat aquestes obres". A més, ha celebrat que un barri d'una "tradició tan àmplia i activa amb la cultura, com és Benimaclet, i amb una població estudiantil tan gran, dispose d'aquesta millora", precisament la biblioteca amb major nombre de préstec de llibres. "L'ampliació i modernització que hem dut a terme permet oferir un millor servici als usuaris i usuàries del barri", ha manifestat. "Les biblioteques són molt més que unes sales de consulta i estudi; són veritables espais culturals que estem dinamitzant mitjançant exposicions, conferències, tallers d'escriptura, contacontes i altres activitats culturals".

Per la seua banda, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que aquest projecte "respon a una històrica reivindicació veïnal i ha comportat una obra de gran envergadura, ja que implicava la demolició de tres locals de propietat municipal com eren la unitat 6a de la Policia Local, la Universitat Popular i la Biblioteca Carola Reig per a destinar tota la superfície, quasi 1.100 m², a la biblioteca i la Universitat Popular". A més, "els locals tenien moltes deficiències, sobretot en temes d'accessibilitat, problemes de sorolls i baixa eficiència energètica, per què eren molt antics, i això ha implicat haver d'adaptar el projecte a la nova normativa sobre accessibilitat, implementar sistemes de protecció contra incendis i millorar la insonorització de l'edifici". "Aquesta obra no sols ha afegit espai a la biblioteca i la Universitat Popular sinó que també ha afegit valor a les instal·lacions fent-les funcionals i confortables per als veïns i veïnes del barri de Benimaclet, que seran els principals usuaris i beneficiaris d'aquesta inversió".

La nova biblioteca, convertida en la més gran de la xarxa de biblioteques de València, compta amb una gran sala de consulta, una sala d'estudis independent d'aquest gran espai de consulta, una sala polivalent per a activitats culturals i una "bebeteca", gràcies a l'ampliació duta a terme. Les obres, que han estat finançades per la Direcció General de Cultura i Patrimoni a través del Pla Confiança, han possibilitat la creació d'aquesta nova zona infantil, amb un servici d'atenció especial per a la primera infància, conjugant un espai adequat i un fons de llibres seleccionats. L'actuació ha costat al voltant d'un milió d'euros, incloent-hi la renovació del mobiliari (açò últim finançat per l'Ajuntament).

A més, s'ha instal·lat un mobiliari completament nou i modern, s'ha millorat el sistema d'il·luminació i s'han modernitzat les instal·lacions sanitàries. En els banys s'han instal·lat canviadors de bolquers, tant en el d'homes com el de dones.

L'EIC (Espai d'Interés Cultural) estendrà les funcionalitats de la biblioteca convertint-se en una sala d'exposicions, de presentacions de llibres, de conferències o debats. En l'actualitat, en aquest espai polivalent s'exposa l'exposició d'il·lustracions "Jaume I Passejant per València", que consta de 19 il·lustracions d'espais emblemàtics de la ciutat en què cal buscar la figura del rei Jaume I".

Arxivat a:

Destacats