La Biblioteca de Castellar-L'Oliveral obri les seues portes

Guardar

Biblioteca- Castellar -Oliveral
Biblioteca- Castellar -Oliveral

La regidora d'Educació i Acció cultural María Oliver ha assistit a l'obertura de la nova biblioteca municipal de Castellar-L'Oliveral. La instal·lació compta amb 62 llocs de lectura, una sala infantil, una altra d'estudi i polivalent, una sala principal, i compta amb més de 3.000 títols en catàleg.

La Biblioteca està situada en el tercer pis de l'edifici seu de l'Alcaldia Pedània i d'altres serveis municipals, com la Universitat Popular, el Centre de Persones Majors i la Junta Municipal.

A petició de l'Associació de Veïns i Veïnes de Castellar- l'Oliveral, i de l'Alcaldia Pedània, se li ha donat el nom de Matilde Ramos, a més del de l'entitat local menor, com la resta de biblioteques municipals. Matilde és una persona vinculada a l'associació que ha destacat per la seua labor social i educativa en el poble de Castellar-Oliveral, on ha sigut durant trenta anys mestra del Col·legi Públic de Castellar, per el que han passat moltes generacions de veïns i veïnes, a més de ser destacada la seua labor en l'Associació de Veïns i Veïnes, de la qual ara és Vicepresidenta i Presidenta d'Honor, durant molts anys.

La regidora d'Educació i Acció cultural, María Oliver, ha destacat que «estem molt satisfetes de seguir portant la cultura als nostres barris i pobles. La cultura ha d'estar present en cadascun dels racons de la nostra ciutat, seguirem treballant per a fer realitat aquest propòsit.» La biblioteca compta amb una superfície útil de 216 m2, 62 llocs de lectura, una sala infantil, una altra d'estudi i polivalent i la sala principal. Funcionarà, a més, una sala d'estudi amb horari especial fora de la biblioteca a càrrec de l'Alcaldia Pedania. Dos auxiliars de biblioteques, supervisats per un tècnic bibliotecari, atendran als usuaris.

S'estableix una prestació del servici basada en el règim de les agències de lectura, amb el mateix horari que la resta de les biblioteques municipals d'aquestes característiques: tres matins: dilluns, dimecres i dijous, de 8.45 a 14.45 hores, i dues vesprades, dilluns i dimarts, de 16.15 a 19.45 hores. D'altra banda, els divendres, cada setmana alternativament, jornada de matí i vesprada amb horari d'obertura de matins de 8.45 a 14.45 hores i de vesprades de 16.15 a 19.45 hores. El centre obrirà quatre dissabtes a l'any amb horari d'obertura de 9.30 a 13.30 hores.

Arxivat a:

Destacats