La biblioteca Carola Reig de Benimaclet suprimirà les barreres arquitectòniques

Guardar

ayuntamiento-valencia
ayuntamiento-valencia

La Junta de Govern Local, a proposta de la regidoria d'Acció Cultural, aprovarà demà el projecte de les obres per a reformar, ampliar i adaptar l'accessibilitat a l'edifici que ocupen la Biblioteca Carola Reig i la seu de la Universitat Popular de Benimaclet. El pressupost previst per al projecte és de 697.328 euros.

La biblioteca municipal Carola Reig, situada al Carrer Francisco Martínez del barri de Benimaclet, tindrà accessos adaptats a persones amb diversitat funcional. La regidoria d'Acció Cultural ha impulsat una obra per a suprimir les barreres arquitectòniques de la instal·lació, que també alberga la seu de la Universitat Popular de Benimaclet.

El projecte ampliarà l'espai disponible en la instal·lació fins als 1074 metres quadrats, aprofitant la part en desús, anteriorment reguarda de la policia local, i ampliant l'espai disponible tant per a la biblioteca Carola Reig com per a la Universitat Popular de Benimaclet.

L'obra, a més de les citades intervencions per a facilitar l'accessibilitat, dotarà de sistemes de condicionament ambiental a l'edifici, prevenint humitats i facilitant la ventilació en la instal·lació.

«Estem compromeses a continuar facilitant l'accés a la cultura en els nostres barris. I és de justícia que qualsevol persona, independentment de les seues condicions de mobilitat, puga gaudir de les instal·lacions municipals en igualtat de condicions que la resta», ha explicat la regidora d'Acció Cultural, María Oliver.

L'obra compta amb un pressupost de 697.328 euros, i és finançada amb fons del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva de la Generalitat.

ACTIVITATS INFANTILS EN BIBLIOTEQUES

D'altra banda, les biblioteques municipals de València acolliran diverses activitats durant aquest mes de gener, orientades a la infància. Dijous que ve, dia 24, a la biblioteca María Moliner (Algirós/La Bega Baixa), es reunirà el club de lectura infantil "Clic", a partir de les 18 hores.

La biblioteca de Rois de Corella, en Malilla, acull una representació teatral per als més xicotets el divendres dia 25, a partir de les 18 hores. El mateix dia, i a la mateixa hora, la biblioteca Gregori Mayans i Siscar, del Grau, organitza un taller de còmic per Lluminària.

També la biblioteca Eduardo Escalante, en Arrancapins, organitza el seu contacontes aquest mateix divendres a les 18. El dimarts 29, a la Biblioteca Maria Moliner, organitzen un «Dimarts de conte» des de les 18.30 hores.

Arxivat a:

Destacats