La 36 edició dels Goya se celebra hui a València amb mascaretes i alguna absència per Covid-19

Guardar

Palau de Les Arts
Palau de Les Arts

La 36a edició dels Premis Goya, que tindrà lloc aquest dissabte 12 de febrer en el Palau de les Arts de València, se celebrarà dins de la 'nova normalitat' --amb algunes restriccions i mesures de seguretat entre els nominats i els convidats-- i amb novetats com l'absència de presentadors.

Així, tots els nominats als Goya 2022, acompanyants i lliuradors dels premis estan obligats a sotmetre's a una prova PCR i alguns ja han donat positiu en Covid, per la qual cosa no podran acudir presencialment a la gala d'aquest dissabte en el Palau de Les Arts de València.

Segons han explicat a Europa Press fonts de l'Acadèmia de Cinema, s'ha enviat un correu a tots els assistents a la gala, inclosos actors i actrius, en el qual s'indica l'ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i s'aconsella no realitzar manifestacions d'afecte com ara donar la mà, besos i abraçades.

En l'apartat dels premis, una pel·lícula parteix amb el cartell de favorit i, a més, de manera molt destacada: 'El buen patrón', la pel·lícula de Fernando León de Aranoa protagonitzada per Javier Bardem. Aquesta pel·lícula va arrasar en els anuncis de candidatures optant a 20 estatuetes de diferents categories, sent la més nominada en la història d'aquests premis --l'anterior rècord l'ostentava 'Días contados', d'Imanol Uribe, amb 19 candidatures--

La cinta de León de Aranoa optarà al Goya en les principals categories (pel·lícula, direcció i guió original), a més de comptar amb Bardem com a candidat a millor actor protagonista --malgrat no aconseguir entrar en actriu protagonista, sí que ha aconseguit tres nominacions de quatre en la categoria d'actor de repartiment-

A 'El buen patrón' li segueix 'Maixabel', la cinta d'Icíar Bollaín protagonitzada per Luis Tosar i Blanca Portillo --tots dos també amb nominacions, que optarà a 14 'cabezones'. Amb huit nominacions estarà 'Madres paralelas', de Pedro Almodóvar, que malgrat entrar en millor pel·lícula i direcció, no ha aconseguit nominació a millor guió original.

PEDRO SÁNCHEZ I YOLANDA DÍAZ EN LA GALA

Qualsevol al·lusió política serà presenciada des dels seus seients pel president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, els qui ja han confirmat la seua presència en la gala.

A més, tots dos polítics no seran les úniques representacions governamentals, ja que també farà acte de presència el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, qui s'estrena en els Goya com a responsable cultural, segons han apuntat a Europa Press fonts del seu departament.

Arxivat a:

Destacats