L'ONCE presenta un cupó per a fer costat a l'hostaleria amb el lema «Tornem a gaudir junts»

El restaurant HABITUAL de Ricard Camarena ha acollit la presentació en un desdejuni a cegues

Guardar

IMG_20200707_112634
IMG_20200707_112634

Amb el got d'aigua situat a les dotze i el plat en l'eix de les agulles del rellotge, la cuina de Ricard Camarena ha sorprés, a cegues, les persones assistents a la presentació del cupó amb el qual l'ONCE vol fer costat al sector de l'hostaleria. El cupó, corresponent al dissabte 11 de juliol, transmet el missatge «Tornem a gaudir junts», acompanyat de la imatge d'un cambrer que porta dos cafés a una parella que està asseguda en un establiment. Així, el sector dels bars i els restaurants, un dels més afectats pel període de confinament, rep el suport de l'organització, que vendrà cinc milions i mig de cupons amb aquest lema i repartirà «sueldazos» de 2.000 i 5.000 euros al mes. Han assistit a la presentació en el restaurant HABITUAL de Ricard Camarena el delegat territorial d'ONCE Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel; el president del consell territorial d'ONCE, Enrique Llin; el president de la Federació d'Hostaleria de València, Manuel Espinar; el president de la denominació d'origen Arròs de València, Ricardo Císcar, i el xef amb dues estreles Michelin i tres sols Repsol, Ricard Camarena.

L'agraïment i el suport al sector hostaler s'ha manifestat també mitjançant el reconeixement a Víctor Hernández, M.ª José Marín i José Antonio Vieiro, tres venedors de l'ONCE que compten amb una trajectòria laboral en l'hostaleria. M.ª José Martín ha explicat a València Extra que, per a ella, com a venedora, és molt trist veure que els locals tanquen. Encara que reconeix que és una situació molt complicada, la treballadora transmet un missatge de confiança, convençuda que el sector remuntarà. Víctor Hernández ha declarat que l'activitat dels restaurants reflecteix l'alegria de la població. «I, si hi ha alegria, la gent compra», ha puntualitzat. Ell estima que el més important és que la gent isca sense por, però amb precaució.

Per a empatitzar amb les persones cegues i experimentar les situacions que elles viuen, la trobada ha consistit en un desdejuni en el qual, assegudes a la taula, les persones assistents han degustat dos plats de Ricard Camarena amb els ulls coberts per un antifaç. Amb indicacions i consells per a accedir als utensilis sobre la taula o manejar-se amb els coberts, els i les comensals han gaudit d'una experiència culinària en la qual la sorpresa ha sigut l'ingredient principal de cada mos.

«Les persones cegues són exemples de superació als quals hem d'aferrar-nos com a sector», ha assenyalat Ricard Camarena. El xef ha confirmat a aquest diari que l'oportunitat de posar-se en la pell de persones que cada dia han d'enfrontar-se a alguna cosa desconeguda ha sigut una experiència molt bonica i un símil de la situació que ara viu el sector de l'hostaleria. «Amb força, treball, il·lusió i disciplina es pot aconseguir i superar qualsevol cosa», ha afegit.

Ricard Camarena, José Manuel Pichel i Manuel Espinar en el desdejuni a cegues.

José Manuel Pichel, delegat territorial d'ONCE Comunitat Valenciana, ha transmés, durant la presentació, la importància que les terrasses i els locals es continuen omplint de vida a poc a poc. «El nostre motor és la il·lusió», ha afirmat. A més, tant ell com la resta de representants de l'organització han insistit, al llarg del desdejuni, que per a ells té un gran valor el bon tracte en els restaurants, molt més que una carta en braille, ja que les indicacions i la sensació de confiança marquen la diferència. Així ho han experimentat totes les persones que han gaudit del desdejuni a cegues per a potenciar el sector hostaler.

Destacats