L'Oceanogràfic de València exhibeix una espècie de grulla extinta a Espanya

Guardar

Grulla Damisela
Grulla Damisela

L'Oceanogràfic de València ha incorporat recentment tres grulles damisel·la (Anthropoides Vigo) a la seua col·lecció zoològica. Es tracta d'una espècie extinta a Espanya des de principis del segle XX i la desaparició del qual es deu, probablement, a la pèrdua i a la transformació del seu hàbitat a causa de l'acció de l'ésser humà.

Els tres exemplars, dos mascles i una femella, van arribar el mes d'octubre passat a l'Oceanogràfic procedents del Zoobotánico de Jerez, dins dels acords de col·laboració existents entre els centres zoològics, segons ha informat l'aquari en un comunicat.

L'objectiu de mostrar a aquests animals en les instal·lacions de l'aquari valencià és el "de sensibilitzar als visitants de les causes de la seua extinció i educar en la importància de preservar-los".

Encara que la grulla damisel·la està extinta a Espanya, la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) la cataloga com una espècie "de preocupació menor", ja que la tendència de la població és creixent, amb una estimació mundial d'uns 230.000 exemplars.

És un animal que es distribueix entre els continents d'Àsia, Nord-oest d'Àfrica i la part occidental d'Europa. En el cas d'Espanya, i gràcies a les datacions històriques i els registres fòssils, s'assegura la seua reproducció a la fi del segle XX en marenys i llacunes d'Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa, encara que fa anys que no es registren poblacions d'aquesta espècie.

Un dels objectius de l'Oceanogràfic de València és ser un centre en el qual els animals "compleixen un paper d'ambaixadors de les espècies que habiten en el mitjà salvatge". Segons l'aquari, "la grulla damisel·la és un dels ocells més fascinants del planeta i la seua incorporació pretén conscienciar i sensibilitzar als milers de persones que visiten anualment el centre sobre els problemes reals als quals s'enfronten cada dia aquests animals".

Arxivat a:

Destacats