L'oblidat Parc Sud: l'Associació Veïnal de Sant Marcel·lí reclama millores per a "una zona que està abandonada"

Aquests descampats, pròxims a la CV-400, generen pols en els dies de vent i fang quan plou

Guardar

san-marcelino
san-marcelino

Des del soterrament de les vies del tren per al pas de l'AVE, el barri de Sant Marcel·lí es troba, d'una banda, delimitat per grans solars que anaven a albergar el que es coneixia com a Parc Sud, però que, finalment, s'ha quedat en una espècie de desert d'arena, que genera pols en els dies de vent, i es converteix en un fangar en els dies de pluja. Els veïns i veïnes del barri, a través de l'Associació Veïnal de Sant Marcel·lí, porten anys reclamant unes millores que mai arriben.

"Aquesta zona anava a formar part del Parc Central, però van començar les retallades i va quedar fora. Ens van dir que s'inclouria en un PAI futur, però res. Aquesta zona porta anys abandonada i, sobretot, generant moltes molèsties entre els veïns i veïnes", explica, a aquest diari, Salvador González, president de l'Associació Veïnal de Sant Marcel·lí.

I és que, com conta, "des de la inauguració de l'AVE, es van deixar ací unes muntanyes d'arena que, en els dies d'aire, genera pols que es reparteix per tots els habitatges del voltant, però, quan plou, en estar inclinat, genera inundacions i, després, fang tant al carrer Salvador Perles, com al barri de Camí Real". Tots dos barris comparteixen serveis com el centre de salut, col·legis o comerços. Per això, demanen que es facilite i es faça més amable la comunicació entre totes dues zones.

"Nosaltres, des de l'associació, hem enviat un informe, amb imatges, a l'Ajuntament de València. A més, ens vam posar en contacte amb Adif, que ens va dir que tots els treballs que havien realitzat en la zona estaven correctes, i que no tenien més responsabilitat. Sabem que és complicat perquè, en eixa zona, hi ha parts que són privades, i altres pertanyen a l'Ajuntament, a la Conselleria i a Adif, però volem una solució".

inundaciones-san-marcelino Foto: Enric Pla

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, va visitar, el mes de desembre passat, el barri de Sant Marcel·lí, acompanyada per representants de l'associació veïnal, per a recollir les seues reivindicacions i abordar alguns dels reptes urbanístics del barri entre els quals es troba donar una solució als problemes del carrer Salvador Perles. En aquest sentit, ja va explicar que es tracta "d'una zona pendent de desenvolupar amb un PAI (Programa d'Actuació Integral), que abordarem al més prompte possible".

En 2016, l'empresa municipal AUMSA va encarregar, a l'arquitecte David Estal, un estudi de necessitats prèvies a la reurbanització de Sant Marcel·lí, en el qual, entre altres actuacions, es va plantejar la importància de la urbanització dels descampats pròxims a la CV-400, mitjançant la incorporació de zones verdes, zona per a gossos o zones de jocs infantils, entre altres elements.

No obstant això, passa el temps i els veïns i veïnes d'aquest barri valencià segueixen a l'espera d'actuacions que milloren una de les entrades a la ciutat de València.

Arxivat a:

Destacats