L'Institut de Recerca de l'Hospital Clínic rep el certificat de qualitat

Guardar

fn_incliva_ii
fn_incliva_ii

L'Institut de Recerca Sanitària de l'Hospital Clínic de València (INCLIVA) ha rebut el certificat de qualitat en gestió de la innovació, UNEIX 166002:2014, sent un dels primers instituts de recerca espanyols a rebre-ho.

La citada certificació se sumisca a les ja obtingudes per INCLIVA i l'Hospital Clínic com, per exemple, la seua estructura de gestió, la seua Unitat Central de Recerca Mèdica (UCIM), la seua Biobanco o el Comité Ètic de Recerca Clínica. INCLIVA és un dels instituts espanyols amb major nombre de certificats de qualitat en la seua haver-hi.

L'acte de lliurament s'ha realitzat en la seu de INCLIVA i ha comptat amb la presència de Manuel Desco, coordinador de la Plataforma Nacional ITEMAS de l'Institut de Salut Carlos III, i de Salvador Ibáñez, director de la delegació a la Comunitat Valenciana de AENOR.

Durant la seua intervenció, Desco ha subratllat que "la certificació és una eina que garanteix que l'eficàcia no depén d'una persona en particular" i que "solament les unitats d'innovació de Itemas acreditades estaran en primera divisió en els pròxims anys".

La norma 'UNEIX 166002:2014. Gestió de la R+D+i: Requisits del Sistema de Gestió de la R+D+i' estableix els requisits d'un sistema de gestió de la R+D+i en una organització. El seu objectiu és proporcionar directrius i accions encaminades a desenvolupar un sistema de R+D+i, eficient i eficaç, millorar els resultats del sistema, optimitzar els procediments interns i optimitzar els processos d'innovació tecnològica.

La implantació del sistema de gestió de la R+D+i de INCLIVA ha suposat la sistematització de les activitats de la Unitat de Suport a la Innovació, amb la finalitat de planificar-les, organitzar-les i controlar-les, protocol·litzant les interaccions amb la resta d'unitats de l'Institut i aportant transparència i valor afegit.

La certificació suposa un reconeixement a la maduresa i eficàcia del seu sistema de gestió de la qualitat, i confirma la seua voluntat de desenvolupar-se en una línia de progrés continu per a donar cada dia una resposta més ajustada a les expectatives dels investigadors i usuaris del sistema sanitari públic.

La certificació és el resultat de l'aposta per la qualitat i l'excel·lència en la gestió de la recerca per part de INCLIVA i de l'Hospital Clínic Universitari de València.

Arxivat a:

Destacats