L'II festival enogastronòmic de la Comunitat Valenciana 'Enotoño' ofereix més de 70 activitats

Verema, menús maridats, enopacks, Wine Academy i una infinitat de propostes innovadores per a acostar-se a la cultura del vi

Guardar

enotono
enotono

La Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana llança la II edició de 'Enotoño', un conjunt d'experiències enoturístiques que poder gaudir en tot el territori de la Comunitat Valenciana. Un esdeveniment que va augmentant cada any gràcies a la creativitat i l'esforç de les empreses associades a les Rutes del Vi per al foment de l'enoturisme en la Comunitat Valenciana.

Per a aquest festival enogastronòmic, que té lloc des de l'agost passat i fins al mes de desembre, la Federació ha coordinat al costat de les Rutes del Vi de Castelló, Utiel-Requena i Alacant la preparació de més de 70 activitats per a gaudir d'una tardor enològica, informa la Federació en un comunicat.

De la mà dels socis de les diferents rutes, els visitants podran trobar activitats relacionades amb la verema, originals visites a cellers, menús maridats, activitats per a famílies, enopacks de viatges o la innovadora Wine Academy. Totes aquestes activitats es recullen en un fullet que conté tota la informació necessària per a conéixer l'activitat, com a data, hora lloc, preu o forma de reserva i que pot descarregar-se en: www.enoturismocv.com

Per a Mercedes Menor, presidenta de la Federació d' Enoturisme de la Comunitat Valenciana "és un luxe presentar aquest conjunt d'activitats en el qual es reflecteix el bon fer dels nostres cellers, restaurants, empreses de turisme actiu, vinoteques, allotjaments, agències de viatges i botigues especials en el qual es recullen més de 70 experiències de qualitat que ens sorprendran, experiències variades per als diferents gustos dels nostres visitants".

Incideix també en què "en aquests moments de canvi que ens toca viure, les nostres empreses ofereixen una alternativa d'oci segur en espais únics, amb el bon tracte al qual ens tenen acostumats".

Així, aquesta tardor els amants del vi podran conéixer tots els secrets de la verema en la Comunitat Valenciana i fins i tot realitzar la recol·lecció manual i trepitjat tradicional del raïm, i per descomptat visitar les finques i cellers i degustar els caldos de la zona maridats amb un menú especial.

Per part seua, els qui desitgen convertir-se en 'sommeliers aficionats', podran apuntar-se a la Wine Academy en algun dels cellers participants. En aquesta nova activitat, després de visitar les instal·lacions i descobrir totes les fases d'elaboració del vi, els participants rebran una breu formació de tast de la mà d'un enòleg en la qual tastaran quatre referències de vi i podran tornar a casa amb un diploma.

Entre els enopacks i escapades de cap de setmana, el visitant podrà triar nombroses experiències que inclouen visites guiades, allotjament en establiments singulars, tastos de vi i menús maridats, i que van des dels 30 als 200 euros.

I finalment, a més de les opcions de menú maridat, estan també originals proposades com el 'ScapeRoom' en cellers, o la visita a vinyes amb una sessió de Mindfulness o meditació entre vinyes i tast conscient, maridatge de formatges i vins, tast de mostos, ioga i maridatge aiurvèdic, entre altres.

Aquesta iniciativa se secunda gràcies al conveni que la Federació va signar amb Turisme Comunitat Valenciana, entitat que està secundant fortament el sector enoturístic del territori valencià.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat l'"aposta de Turisme pel desenvolupament de l'enoturisme com a producte turístic de la Comunitat Valenciana" i ha recalcat que "hem de treballar per a reactivar els productes i experiències turístiques per a motivar que la gent vulga eixir i viatjar de nou".

A més, ha assenyalat que "la cultura del vi està lligada al paisatge, al genuí". Al seu judici, "és un dels sectors econòmics més arrelats a la terra, més lleials i més fidels al territori, i hem d'impulsar productes i experiències que reflectisquen la nostra autenticitat".

En aquesta línia, ha posat l'accent que "des de la Comunitat Valenciana hem de lluitar per ser rellevants i buscar reposicionar-nos sobre la base dels nostres productes més competitius, i un d'ells és l'enoturisme".

Així mateix, ha incidit en què el turisme enològic "permet al viatger descobrir a través de les rutes del vi nous atributs d'interior del territori, paisatges vitivinícoles, cultura, gastronomia i tradició, amb un atractiu catàleg d'experiències turístiques entorn del món del vi, i que es pot gaudir tot l'any".

Totes les propostes podran consultar-se en la web oficial de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana: www.enoturismocv.com

Arxivat a:

Destacats