L'Hospital Peset de València incorpora una banyera d'hidroteràpia per als parts

La del Peset serà la primera banyera d'aquest tipus en un hospital de València

Guardar

Ecografia a una pacient embarassada
Ecografia a una pacient embarassada

Carolina Sánchez, matrona i supervisora de paritoris de l'Hospital Universitari Doctor Peset, va anunciar dijous passat en el marc del Fòrum d'Infermeria del Departament de Salut de València-Doctor Peset que l'hospital incorporaria en l'àrea de paritoris una banyera d'hidroteràpia que tindrà com a propòsit alleujar el dolor de les mares en el moment de la dilatació.

La banyera d'hidroteràpia del Peset serà la primera que s'utilitze a aquest efecte a València, i la sisena en la Comunitat Valenciana, instal·lades als hospitals de la Plana, Alcoi, Manises, Gandia i Elda. Tal com Carolina Sánchez va afirmar, incloure aquest tipus de tractaments com és la hidroteràpia ajuda a la reducció i alleujament del dolor sense necessitat de fàrmacs, ja que el moviment de l'aigua facilita la relaxació i mobilitat en l'etapa de dilatació sense que siga precisa l'epidural.

Per al seu ús, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'hospital valencià ha redactat un protocol especial en el qual estan detallats els criteris que indiquen en quin cas és recomanable que s'use i, per contra, quan no es pot fer per casos específics de patologies o possibles complicacions de l'embaràs o en el desenvolupament del part. Així mateix, també estan explicats les cures durant el seu ús, la temperatura a la qual ha d'estar l'aigua i la seua qualitat.

La introducció de la banyera forma part de l'estratègia de gestió per a millorar la qualitat de l'atenció al part iniciada per l'hospital l'any 2015. En aquesta línia s'han desenvolupat altres mesures com la de contacte pell amb pell i acompanyament en cesàries, la d'atenció a la mort i duel perinatal o la d'extracció prenatal de calostre, totes elles amb l'objectiu de convertir el moment del part en una experiència positiva per a totes les mares i acompanyants a través d'una atenció més personal i consensuada.

Arxivat a:

Destacats