L'Hospital Peset acull a 71 estudiants de l'últim curs de Medicina per a realitzar les seues pràctiques tutelades

Guardar

prácticas
prácticas

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha celebrat la 'Jornada de benvinguda' als estudiants de l'últim curs del Grau de Medicina de la Universitat de València, que realitzaran en este hospital públic valencià les seues pràctiques tutelades de sisé.

En total són 71 els alumnes que fins a juny del 2017 podran realitzar les pràctiques de les 24 especialitats mèdiques-quirúrgiques, oferides per a completar així els 8 períodes de rotació pels diferents serveis hospitalaris i poder completar així la seua formació abans de finalitzar la carrera.

La resta d'alumnes, fins a completar els 296 matriculats enguany en l'últim curs de Grau de Medicina, es repartiran proporcionalment entre el Consorci Hospital General Universitari de València, l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe i l'Hospital Clínic Universitari, que són els altres tres centres docents adscrits a la Universitat de València.

"Este serà el primer any on tots els estudiants que rebem en este hospital s'han format amb el sistema de Grau, per la qual cosa han rebut des de tercer la formació pràctica en algun dels quatre hospitals universitaris integrats amb la Facultat de Medicina de la Universitat de València. Ara que en el seu últim curs han triat l'Hospital Universitari Doctor Peset per a completar la seua formació, els estudiants han de saber que tots els professionals i docents d'este hospital mantenim l'entusiasme i la implicació necessaris perquè adquirisquen els coneixements teòric-pràctics, les aptituds i les destreses que els capaciten per a l'exercici de la medicina", ha assenyalat el doctor Juan José Camarena, coordinador, al costat del doctor Carlos Morillas, de la Docència de Grau de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

Per a tutelar estes pràctiques, l'Hospital Universitari Doctor Peset compta amb 65 professionals vinculats a este centre sanitari que compleixen les seues funcions assistencials i docents en col·laboració amb la Universitat de València. Es tracta de professors titulars i catedràtics, així com de professors associats assistencials assignats a diferents departaments de la Facultat de Medicina. A més, els estudiants compten amb la figura del "col·laborador docent", que intervé en la formació dels futurs professionals metges.

L'acte oficial de benvinguda als estudiants ha estat presidit pel gerent del Departament de Salut de València-Doctor Peset, Francisco Dolz, i pel vicedegà de Relacions Internacionals de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, Guillermo Sáez. A més, també ha comptat amb la presència de la sotsdirectora mèdica de l'hospital, Rosario López, i de professors i personal dels diferents serveis implicats.

Durant les seues pràctiques, els alumnes d'últim curs hauran de realitzar quatre períodes de formació en les especialitats obligatòries dins del sistema de Grau: Urgències i Emergències, Obstetrícia i Ginecologia, Pediatria i Psiquiatria.

A més, estos estudiants hauran de triar entre dues especialitats mèdiques i dues especialitats quirúrgiques de les oferides per cada centre per a formar-se. En el cas de l'Hospital Universitari Doctor Peset els estudiants han pogut optar entre 7 especialitats quirúrgiques i 13 especialitats mèdiques per a realitzar les seues pràctiques.

Destacats