L'Hospital La Fe reunix experts en cooperació sanitària internacional per a motivar a nous cooperants

Guardar

El_Hospital_la_Fe_reune_a_expertos_en_cooperacion
El_Hospital_la_Fe_reune_a_expertos_en_cooperacion

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha acollit la jornada 'De la Ética a la Acción de Cooperación', una reunió sobre voluntariat i cooperació destinada a promoure la motivació i les inquietuds per col·laborar entre el personal sanitari, també entre estudiants i residents, d'infermeria, medicina, comares i personal interessat en ajuda humanitària.

Ha inaugurat la jornada el director general d'Assistència Sanitària de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Rafael Sotoca, qui ha destacat "la labor fonamental del personal sanitari, amb una qualitat formativa i uns valors humans remarcables, que de forma altruista dediquen gran part del seu temps a labors sanitàries en els països més empobrits, directament amb els que necessiten la seua ajuda i també amb els professionals que no han tingut l'oportunitat de formar-se com nosaltres".

També ha assistit a la jornada la directora del Departament de Salut València La Fe, Ana Vivas, que ha destacat que "l'experiència en cooperació provoca un impacte en les persones i suposa una experiència de creixement personal, de servici als altres i de generositat que canvia la nostra forma de veure la vida i de treballar. Per açò cal reconéixer la labor dels 35 cooperants internacionals del departament, que han tingut la inquietud i la sensibilitat per desenvolupar el seu voluntariat". Ha volgut mostrar així el seu agraïment a aquests professionals que, sol·licitant un permís reconegut per a cooperació sanitària internacional, comparteixen els seus procediments i coneixements de les cures amb les persones en situació de pobresa extrema.

Han tancat les intervencions Luis Moreno, responsable de Quiròfan d'UCSI i Esterilització en l'Hospital Universitari de la Ribera i voluntari en la Fundació NED, Juan José Tirado, president del Col·legi d'Infermeria de València, i Tina Girbés, Adjunta d'Infermeria de l'Àrea Clínica de la Dona de l'Hospital La Fe, voluntària de la Fundació NED i coordinadora de la jornada.

Tal com ha destacat Tina Girbés, "el principal propòsit d'aquesta trobada és difondre el pla d'acció internacional 'Global Surgery 2030', a fi d'impulsar l'accés a una cirurgia segura i assequible en els països empobrits. De la mateixa manera, es pretén compartir experiència i projectes de voluntaris de diferent fundacions i organitzacions no governamentals, que brinden servicis de salut en situacions d'extrema pobresa i fomenten el desenvolupament i l'educació sanitària als llocs amb menys recursos del món".

Arxivat a:

Destacats