L'Hemisfèric ofereix aquest cap de setmana els planetaris en directe 'Las Nocturnas de invierno' i 'Astromenuts'

La Ciutat dels Arts i els Ciències ofereix astronomia els dissabtes a les 20 hores fins al 12 de març

Guardar

Sesions d'astronomia a l'Hemisfèric
Sesions d'astronomia a l'Hemisfèric

L'Hemisfèric ofereix cada cap de setmana un planetari en directe per a públic general amb 'Les Nocturnes d'hivern' i també la sessió infantil 'Astromenuts' per a edats compreses entre els 3 i 6 anys.

Els dissabtes a les 20 hores fins al 12 de març es realitza el planetari 'Les Nocturnes d'hivern: música i astronomia'. Guiats per la narració en directe d'un educador, es mostren alguns dels llocs més fascinants del cel hivernal, com les nebuloses més brillants, es conten històries mitològiques, curiositats de l'astronomia com és el naixement, evolució i mort de les estreles o alguns dels planetes més estranys.

'Astromenuts' se celebra els diumenges a les 12 hores, és una sessió especial per a públic entre 3 i 6 anys que els introdueix de manera divertida en les ciències de l'espai a través de dibuixos, històries i animacions. L'Hemisfèric descobreix així els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna, el sistema solar i algunes de les meravelles que tanquen les constel·lacions.
Pròximes conferències sobre astronomia en el Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències ha organitzat en 2022 un nou programa de conferències dedicat a l'astronomia, de lliure accés prèvia inscripció (consultar ací). El dijous 20 de gener està prevista la primera xarrada titulada 'Més enllà de les estreles. El making of de la pel·lícula' que serà impartida pel cineasta Gonzalo Gurrea. L'activitat començarà a partir de les 19 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu.

La pel·lícula documental 'Més enllà de les estreles. Fotografiant un forat negre', estrenada amb èxit en el passat Festival de la Seminci i projectada en cinemes, conversa amb els físics més prestigiosos del nostre país, incloent-hi diversos que van intervindre en l'obtenció de la imatge i indaga en les seues motivacions personals amb l'objectiu de donar resposta a aquestes preguntes tan fonamentals. El seu director, el cineasta Gonzalo Gurrea, explicarà a al públic el procés de creació de la pel·lícula i l'experiència del rodatge.

La següent conferència serà el dijous 10 de febrer. Isabel Cordero, doctora en Astrofísica de la Universitat de València, impartirà la conferència 'Explorant l'univers amb les ones gravitatòries: present i futur'. Al final, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació de la Lluna Gibosa al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Destacats