L'estació de Joaquín Sorolla de València es prepara per a l'impuls del Corredor Mediterrani

El Govern invertirà 33,4 milions d’euros a ampliar les vies amb ample internacional i les places d’aparcament de vehicles privats

Guardar

estacion ave valencia
estacion ave valencia

El Corredor Mediterrani continua fent passos a la Comunitat Valenciana. El Govern central ha adjudicat la redacció del projecte de remodelació de l'estació de l'AVE de la ciutat de València – Joaquín Sorolla – per a adaptar-la al Corredor Mediterrani i al canal d'accés – pendent de construcció i que s'emmarca dins del projecte del Parc Central – amb l'objectiu que puga suportar l'augment del trànsit ferroviari que es preveu per als pròxims anys.

Així, a través d'Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries), s'ha aprovat una inversió de 33,4 milions d'euros, que es destinaran, d'una banda, a l'ampliació de vies – fins a deu – d'ample internacional, que permetrà assumir l'augment del trànsit ferroviari a mesura que vaja avançant el Corredor Mediterrani – tal com avança elDiario.es es preveu que s'augmente en un 85%, passant de 49 serveis diaris de mitjana i llarga distància a 91 en 2025 – i, per un altre, a l'increment de 300 places més d'aparcament per a vehicles privats.

Així mateix, es realitzaran, sense que el servei deixe de funcionar, treballs d'urbanització i d'accessos al voltant de l'estació.

Sens dubte, es tracta de la primera gran obra que s'escomet en aquesta estació des que s'inaugurara, en 2010, com una estació provisional fins que es culminara el projecte del Parc Central. No obstant això, tot apunta al fet que anirà per a llarg. I és que si bé és cert que, en els Pressupostos Generals de l'Estat, ja s'ha inclòs una inversió de 52,8 milions d'euros per a convertir en subterrani el Canal d'Accés, aquesta obra no finalitzaria fins a 2026.

Mentrestant, València necessita comptar amb una infraestructura que siga capaç de suportar l'impuls que experimentarà el Corredor Mediterrani, al mateix temps que s'executa una de les obres més anhelades per a la ciutat com és el soterrament de les vies, que cosirà València, i la construcció del Canal d'Accés i la nova estació, que permetrà millorar les connexions ferroviàries.

El Corredor Mediterrani, "factor estratègic per a catapultar l'economia valenciana"

Per a la Generalitat Valenciana, el traçat del Corredor Mediterrani per la costa, que des d'Algesires avança per Alacant, és essencial per a unir la Comunitat Valenciana amb Europa, però també, com assenyalava el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, "per a catapultar l'economia valenciana cap a la competitivitat i la sostenibilitat".

I és que el Corredor Mediterrani no només millorarà el transport de mercaderies i la mobilitat de persones en tot l'arc europeu, sinó que "és un mitjà de comunicació menys contaminant i una via per a sentir-se més dins del projecte comú de la Unió Europea". I, sens dubte, la inversió en l'estació de Joaquín Sorolla marca l'inici de l'impuls d'aquesta infraestructura a la ciutat.

Destacats