L'escola infantil Clara Campoamor estarà acabada a l'abril

Les obres d'aquesta escoleta situada en el barri d'Orriols han estat paralitzades durant més d'una dècada

Guardar

L'alumnat d'una Escola Infantil en una activitat de respecte amb el medi ambient
L'alumnat d'una Escola Infantil en una activitat de respecte amb el medi ambient

La nova escola infantil Clara Campoamor d'Orriols donarà la benvinguda a 116 alumnes aquest pròxim curs. Així ho han afirmat recentment les regidores Lluïsa Notario, de Gestió de Recursos, i Maite Ibáñez, d'Educació, en Ràdio València Cadena SER. El projecte va estar parat des del 2009 perquè l'empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors.

Des de l'Ajuntament han estat lluitant des del principi del seu mandat perquè les obres tiraren avant, tal com han expressat Notario i Ibáñez. "Ha sigut complicat, però l'obra està pràcticament acabada, només falten alguns retocs", ha expressat la regidora de Gestió de Recursos per a Ràdio València. Després d'haver de reformular dues vegades el projecte, les regidores es mostren alleujades i satisfetes, ja que afirmen haver pogut solucionar un problema "enquistat" des de feia ja anys.

L'escoleta, que obrirà les portes el setembre vinent, comptarà amb 8 aules i 116 llocs escolars. Aquests els ocuparan xiquets amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. A més, es procedirà a la contractació de 13 educadors. Aquest centre, de gestió pública, es complementarà amb La Senyera, una altra escola infantil privada situada al seu costat. La regidora Ibáñez aposta per la convivència d'aquests dos centres, i fins i tot té la certesa que es podran complementar.

D'aquesta manera, el govern valencià reafirma el seu compromís d'augmentar l'oferta de places públiques en escoles infantils de primer cicle amb la finalitat d'ajudar en la conciliació laboral i personal de les famílies amb fills i filles amb aqueixes edats.

"Pretenem avançar en l'establiment d'una xarxa pública d'escoles infantils de gestió directa, ja que aquesta modalitat fa assequible econòmicament aquest servei municipal per a totes les famílies que el necessiten, perquè la matrícula i la mensualitat es regeixen per preus públics", va manifestar en una ocasió anterior la regidora d'Educació en ser preguntada per la gestió del Clara Campoamor quan encara estava en obres.

L'escola infantil d'Orriols s'unirà al setembre a la xarxa de centres educatius de primer cicle d'infantil de titularitat municipal i gestió directa de la Regidoria d'Educació, formada per Quatre Carreres, Solc, Pinedo i Gent Menuda.

Destacats