L'enginyera Marta Serrano, nova directora gerent d'EMT València

El Consell d'Administració acorda el seu nomenament i es converteix en la primera dona que ocupa este càrrec en els vora 35 anys d'història de l'empresa pública

Guardar

Ribó, Grezzi i Serrano
Ribó, Grezzi i Serrano

L'enginyera Marta Serrano Balbuena s'ha convertit hui en la nova directora gerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. El nomenament ha estat acordat pel Consell d'Administració amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició.

"Afronte esta nova etapa en EMT València amb moltes ganes i amb la intenció de continuar el llegat de Josep Enric Garcia Alemany. Espere poder aportar la meua experiència per a reforçar el paper que juga l'empresa municipal en la mobilitat sostenible de la ciutat de València i continuar oferint un servici de qualitat a la ciutadania", ha assegurat la directora gerent d'EMT València, Marta Serrano.

Serrano es converteix així en la primera dona que ocupa este càrrec en els vora 35 anys d'història de l'entitat. En este sentit, la regidora d'Igualtat, Lucia Beamud, ha celebrat que siga una dona qui es pose ara al capdavant d'una empresa tan important. "És una aposta valenta que certifica que les dones també poden ser competents en llocs d'alta direcció", ha assenyalat Beamud.

La nova directora gerent és enginyera de Camins, Canals i Ports especialitzada en Transport i Disseny Urbà per la Universitat de Castella-la Manxa i la Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule a Aquisgrà, Alemanya, on va estudiar dos anys. Entre els seus treballs més recents es troba el de directora de Comunicació i Consultoria d'EMT Madrid entre 2015 i 2019. En l'actualitat ocupava el càrrec de cap d'Operacions d'EMT Fuenlabrada.

Com a enginyera posseeix una àmplia experiència professional des de 2005 centrada en la gestió de projectes i estudis relacionats amb la planificació del transport, el disseny urbà, les infraestructures de transport, l'enginyeria del trànsit, la planificació urbana o el medi ambient. Destaquen les seues nombroses participacions com a ponent en congressos i seminaris nacionals i internacionals com a especialista en la matèria.

A més, és cofundadora de la iniciativa iberoamericana ‘Dones en Moviment’, que busca impulsar i articular lideratges femenins inclusius, actius i representatius de l'agenda de transport i la mobilitat per a impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible. La xarxa espanyola d'esta iniciativa s'acaba de presentar en un acte conjunt amb el Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana. A més, des de 2019 és formadora principal de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP).

Altres temes del Consell

El Consell també ha aprovat, amb els vots a favor de Compromís i PSPV, l'abstenció de PP i Ciutadans i en contra de Vox, l'adjudicació de les operacions de crèdit a llarg termini destinades al finançament de 81 nous autobusos, dins del projecte de renovació de la flota, per a les quals s'han rebut sis ofertes de quatre entitats bancàries. Estos autobusos formen part dels 164 autobusos híbrids que han començat a arribar enguany, i que el Banc Europeu d'Inversions (BEI) finança al 50% i la banca privada un altre 50%.

També s'ha acordat, amb els vots a favor de Compromís i PSPV i les abstencions del PP, Ciutadans i Vox, l'adjudicació dels servicis de reparacions i revisions elèctriques, mecàniques i carrosseria en autobusos i vehicles auxiliars. La modificació del contracte de subministrament i manteniment d'infraestructura Informàtica d'EMT s'ha aprovat amb els vots a favor de Compromís i PSPV, l'abstenció de Ciutadans i PP i els vots en contra de Vox.

En finalitzar el Consell ordinari, s'ha celebrat un Consell d'Administració extraordinari a petició de l'oposició per a donar compte del cessament del director gerent i la convocatòria d'un concurs obert per a la selecció d'un nou director gerent.

Arxivat a:

Destacats