L'EMT repartirà un pack de mascaretes FFP2 a cada conductor per a situacions "puntuals" d'interacció

Guardar

autobus emt
autobus emt

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València iniciarà un nou procediment obert que permetrà entregar a la plantilla fins a 62.000 noves mascaretes higièniques reutilitzables en els pròxims mesos. Així mateix, l'empresa repartirà un pack de mascaretes FFP2 a cada conductor per a situacions "puntuals" d'interacció.

En aquest sentit, segons ha detallat l'EMT en un comunicat, l'entitat ha augmentat la inversió en neteja en un 50% durant la pandèmia com a mesura extraordinària per a garantir una desinfecció "especial" de tots els seus autobusos.

Des del mes de març passat, ha destinat prop de 200.000 euros addicionals per a reforçar els protocols de neteja i desinfecció diaris perquè els autobusos "continuen sent un espai segur per a les persones usuàries en el context actual".

A més, l'empresa controla "permanentment" l'afluència de passatgers en els autobusos municipals per a "estudiar possibles ajustos d'oferta". En aquest sentit, ha incrementat el servei de les línies 9, 13, 19, 24, 25, 32 i 94 en determinades franges horàries durant els caps de setmana.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que l'EMT "sempre està analitzant la situació i prenent mesures per a garantir la qualitat del servei amb les màximes garanties sanitàries". "L'autobús continua sent un espai segur per a les persones usuàries gràcies a les mesures que hem pres sota criteris sanitaris i a la responsabilitat de les persones usuàries", ha defensat.

MESURES DE SEGURETAT

L'EMT ha insistit que la seguretat de la plantilla "continua sent una prioritat per a l'entitat", que iniciarà un nou procediment obert que permetrà entregar fins a 62.000 noves mascaretes higièniques reutilitzables en els pròxims mesos entre la plantilla. També es repartirà un pack de mascaretes FFP2 a cada conductor i conductora per a situacions puntuals d'interacció.

Des de l'inici de la pandèmia, EMT ha invertit 140.000 euros per a l'adquisició de material específic per a protegir la plantilla enfront de la Covid-19, que ha inclòs el repartiment de més de 55.000 mascaretes. A més, s'ha dut a terme la instal·lació de mampares de protecció en la zona de conducció de tots els seus autobusos amb una inversió de 353.000 euros. El disseny i la col·locació de la majoria de les mampares ha sigut realitzada per personal d'EMT.

A més, amb l'objectiu de "reforçar la seguretat del passatge", EMT manté el control de la capacitat dels seus vehicles en un màxim de 45 persones en els autobusos normals i 70 en els articulats, encara que ha precisat que actualment les autoritats no obliguen a reduir l'aforament.

Aquesta mesura se suma a altres en vigor com l'ús de mascareta, la neteja i desinfecció diària i els sistemes de ventilació i renovació de l'aire que, "segons estudis científics internacionals, converteixen el transport públic en un lloc segur amb un risc de contagi inferior a l'1%".

L'empresa municipal manté l'obligatorietat de mantindre totes les finestretes obertes per a afavorir la contínua renovació de l'aire, que se suma a la ventilació natural que es produeix amb la "freqüent" obertura de portes en els autobusos urbans.

A més, segons un estudi aportat pel principal fabricant d'EMT, Mercedes-Benz, el sistema de ventilació forçada de l'autobús garanteix que, en condicions normals i sense el climatitzador en funcionament, el flux de renovació de l'aire interior és de fins a 20 vegades a l'hora. Així, amb el climatitzador a plena potència, la taxa de renovació d'aire augmenta fins més de 100 vegades a l'hora.

Destacats