L'EMT de València amplia el seu protocol contra l'assetjament per a facilitar les denúncies d'agressions LGTBIfòbiques

Les víctimes que patisquen una agressió per la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere poden denunciar aquests fets a través de WhatsApp o Telegram

Guardar

Un dels autobusos de la EMT de València
Un dels autobusos de la EMT de València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha ampliat el seu actual protocol contra l'assetjament i agressions sexuals a dones per a incloure també les agressions contra persones LGTBIQ+. D'esta manera, les víctimes d'una agressió per la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere poden denunciar aquests fets a través de WhastApp o Telegram al telèfon 628.051.047.

Coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia que se celebra hui, el president de l'EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha reiterat el "seu profund rebuig i condemna a qualsevol agressió LGTBIfòbica o delicte d'odi que es produïsca en la nostra societat". "En el nostre transport públic no té cabuda cap mena de violència i odi, per la qual cosa volem facilitar la denúncia a les víctimes que puguen patir una agressió pel seu gènere o orientació sexual en els nostres autobusos", ha afegit Grezzi.

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, també ha destacat que "des de l'Ajuntament de València impulsem polítiques d'igualtat i prevenció de les agressions com les LGTBIfòbiques a tots els nostres servicis perquè treballem per una ciutat segura on tota la ciutadania té els recursos per a denunciar qualsevol situació d'aquestes característiques".

Fins ara, l'EMT ha gestionat aquest tipus d'agressions a través del protocol genèric per a agressions en l'autobús. Ara, l'empresa municipal vol sumar esforços per a previndre i combatre este tipus de delictes d'odi amb aquesta eina específica que facilita la denúncia. L'objectiu és continuar millorant la seguretat de les persones usuàries i garantir que en els autobusos totes les persones siguen tractades amb igualtat, respecte i dignitat.

Tant les víctimes com les persones que presencien una possible agressió poden activar ràpidament el protocol a través del telèfon específic, que està visible a l'interior de tots els autobusos, el 628.051.047, o avisant directament al personal de conducció. "A partir d'eixe moment, el nostre personal activa el protocol, que inclou acompanyament a la víctima i comunicació amb la policia perquè es persone en el lloc dels fets i evitar que l'agressió quede impune", ha afegit Grezzi.

Arxivat a:

Destacats