L'EMT aprova els comptes per a 2022 amb el sí del Rialto i el rebuig de l'oposició

Guardar

Bus de l'EMT
Bus de l'EMT

El consell d'administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha aprovat aquest dimecres, amb els vots a favor de l'equip de govern local, el conegut com a Govern del Rialto i conformat per Compromís i PSPV, i el rebuig de l'oposició --PP, Cs i Vox-- els pressupostos de l'entitat per a 2022.

Es tracta d'uns comptes en les quals es manté l'aportació de l'Ajuntament a aquesta companyia municipal amb la finalitat de "consolidar la seua recuperació després de la pandèmia, amb una previsió d'ingressos per activitat de 41,7 milions d'euros, un 34% més que en 2021", segons han assenyalat fonts de l'empresa.

Així mateix, el consell d'administració de l'EMT ha aprovat aquesta jornada, també amb el sí de l'executiu municipal la congelació de les tarifes de l'EMT per a 2022 i "per cinqué any consecutiu" per a tots els títols de transport, han apuntat les mateixes fonts. Aquesta mesura ha comptat amb l'abstenció de Cs i el no de PP i Vox.

El president de l'EMT i edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que per a l'oposició, aquesta companyia "no és un servei públic que depén de l'Ajuntament" i ha dit que "per això, vota en contra d'aquests pressupostos i de la congelació de les tarifes".

"En 2012 ja van deixar clar que el que volien era privatitzar l'empresa, pujar les tarifes i no pensar en les persones, sinó en ells mateixos. Hui ha tornat a quedar clar que voten en contra de tot el que són notícies positives per a València i per a l'EMT. El que és bo per a València no ho és per a ells, i al contrari", ha dit Grezzi.

A més de rebutjar el pressupost "per ser irreal", el PP ha demanat la rebaixa del preu del bitllet per a l'any vinent amb la finalitat d'incentivar l'ús del transport públic, una demanda que ha rebutjat l'executiu municipal. L'edil del PP i conseller en l'EMT Carlos Mundina ha considerat que l'EMT ha entrat "en una deriva tan negativa" que la porta "a una fallida tècnica".

Els 'populars' han exposat, en un comunicat, que enguany l'Ajuntament "ha batut el rècord de diners injectats a l'EMT en la seua història, amb 84 milions d'euros als quals cal sumar els 13,5 milions de l'Estat i 18,5 milions dels fons Covid". Han ressaltat que són "116 milions d'euros pagats pels valencians perquè funcione l'EMT".

Mundina ha manifestat que la gestió de l'EMT l'està portant "a una caiguda lliure a la qual no se li posa fre". L'edil ha al·ludit al "robatori de 4 milions dels comptes per falta de control i dels quals no s'ha recuperat un euro" encara que "s'ha gastat 130.000 euros en advocats", a "una multa de l'Agència Tributària de 10,5 milions, una sanció de la Inspecció de Treball per ús indegut de treballadors" i a "un altre pendent de Treball per les condicions dels banys dels conductors".

Així mateix, ha esmentat l'"incendi de les cotxeres que va arrasar amb 26 autobusos i on van fallar els hidrants" i ha responsabilitzat a Grezzi (Compromís) de la situació, "amb la complicitat dels consellers del PSOE --els edils Borja Sanjuán i Elisa Valía--".

Arxivat a:

Destacats