L'Emshi prolongarà fins a València la canonada que discorre des del Realón fins a Albal

Guardar

EMSHI ACUEDUCTO ALBAL-VALENCIA
EMSHI ACUEDUCTO ALBAL-VALENCIA

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) prolongarà la canonada recentment renovada que discorre entre la potabilitzadora El Realón (Picassent) i el municipi d'Albal fins a arribar a València amb la finalitat de poder atendre des d'eixa planta possibles increments de demanda d'aigua potable a l'Horta Sud i augmentar la seguretat de la xarxa de proveïment en general, que dona servei a més d'1,6 milions d'habitants.

L'enllaç entre València i la planta potabilitzadora El Realón també permetria minimitzar l'afecció que ocasionaria una hipotètica avaria en l'adducció de 1600 mm que proveeix d'aigua potable en alta la ciutat de València.

La canalització de més de 5.000 metres que forma l'aqüeducte Realón-Albal i que augmenta de manera considerable les garanties del servei d'aigua en alta a la comarca ja està a ple rendiment des que a la fi de 2020 es finalitzara l'obra en la qual l'Emshi va invertir 11 milions d'euros. L'equip tècnic de l'entitat metropolitana treballa ara en la Fase I del nou projecte que contempla la prolongació d'eixa canonada fins a la vàlvula Nuevo Cauce, a València.

"La intenció és continuar emmallant la xarxa de subministrament d'aigua perquè amb això incrementem les opcions de recorregut que pot prendre l'aigua potable per a arribar amb màximes garanties i amb suficient pressió", ha explicat hui la presidenta de l'Emshi, Elisa Valía, durant la seua visita a Albal, qui també ha recordat que des de l'entitat metropolitana "hi ha una cerca incessant per mantenir tot el servei en el costat de la seguretat."

Per part seua, l'alcalde d'Albal, Ramón Marí, ha valorat positivament l'aposta que en els últims temps duu a terme l'Emshi "per a protegir l'aigua com a recurs natural i garantir-la com a recurs bàsic a la ciutadania. En cas de trencament de la canonada preexistent, la nova canalització podrà subministrar a la ciutadania amb total garantia", ha explicat el primer edil.

En concret, l'actuació consistirà en la instal·lació d'una conducció de fosa dúctil de 1000 mm de diàmetre, que tindrà una longitud aproximada de 3.600 metres. Partirà des d'Albal i discorrerà pels municipis de Catarroja i Paiporta fins a arribar a València. La canonada farà un recorregut paral·lel a la CV-400, les especificacions del qual es detallen en l'informe de viabilitat emés per la Generalitat, fins a connectar amb la conducció de nou Llit.

La previsió és començar les obres l'any 2022 i s'estima que el pressupost per a l'execució dels treballs ronde els 8 milions d'euros.

Destacats