L'Associació Veïnal de Patraix presenta el llibre 'Històries del confinament' amb relats i fotografies que el veïnat va realitzar durant els primers mesos de la pandèmia

Guardar

WhatsApp Image 2020-04-03 at 13.32.31
WhatsApp Image 2020-04-03 at 13.32.31

Patraix convida a la ciutadania, divendres que ve, 23 d'abril a les 19 hores, a la presentació del llibre 'Històries del confinament' que l'Associació Veïnal de Patraix ha editat amb la selecció dels relats i les fotografies que els participants dels concursos que es van convocar en els primers mesos de la pandèmia de COVID 19 durant la primavera i l'estiu de 2020, i que es desenvoluparà a través de Facebook.

L'acte, que tindrà lloc en la seu de l'Associació, serà transmés per les xarxes socials per a mantenir les mesures preventives i està previst que participen en el mateix les regidores de Cultura, Gloria Tello, i Pilar Bernabé, Presidenta de la Junta Municipal de Patraix, a més d'alguna de les persones que van ser guardonades en els respectius concursos literari i fotogràfic.

Quan el govern va decretar el primer estat d'alarma el mes de març de 2020 i solament es permetien desplaçaments per a activitats essencials, l'Associació va organitzar dos concursos per a qui volguera poguera mostrar en fotografies com era la vida durant el confinament i alhora poguera tirar a volar la seua imaginació en relats breus relacionats amb la situació excepcional que tots vivíem.

La convocatòria va comptar amb la participació de desenes de veïns i veïnes que van enviar a l'Associació les obres confeccionades. En les pàgines d'aquest llibre poden trobar-se imatges que reflecteixen totes aquelles situacions que hui semblen llunyanes però que llavors van suposar una bolcada tremenda a les rutines del dia a dia. Des dels solitaris carrers i avingudes als racons creats per a l'esplai dels més xicotets a les cases, des dels aplaudiments a les huit de la vesprada als balcons al lliurament d'aliments a les persones majors, la cerca imperiosa de la llum del sol i tantes altres.

Així mateix, "en els relats es poden apreciar les preocupacions de les persones en el confinament. Relats que parlen de la situació en les residències de majors, de la por, de l'esperança, de les il·lusions i de les inquietuds que en eixos dies ens assaltaven. En definitiva, un llibre on conservar una part de la memòria col·lectiva del nostre barri en un any molt difícil però també especial pel seu 150 aniversari de l'annexió a la ciutat de València i que amb el temps permetrà recordar eixes setmanes de confinament i que pretén ser un homenatge de l'Associació Veïnal de Patraix als qui han perdut a algun ésser estimat o han patit l'assot d'aquesta pandèmia".

Arxivat a:

Destacats