L'Associació Veïnal de Patraix impulsa un concurs de fotografia solidari

Els premis seran donatius econòmics destinats a diferents organitzacions per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària

Guardar

WhatsApp Image 2020-04-03 at 13.32.30
WhatsApp Image 2020-04-03 at 13.32.30

L'Associació Veïnal de Patraix impulsa el Concurs de Fotografia Patraix Resisteix COVID-19 amb fins solidaris i d'implicació ciutadana. El projecte estarà obert a la participació del públic en línia des de demà, dissabte 4 d'abril, fins al pròxim dijous 30 d'abril. Les fotografies hauran de representar, preferiblement, valors positius que s'hagen despertat amb la crisi del coronavirus en el barri. Qualsevol persona podrà pujar una imatge capturada per ella a la web del concurs i valorar les de la resta de participants a través de les xarxes socials. Un jurat triarà les fotografies guanyadores entre les 20 més votades, i hi haurà un premi de 100 euros i dos accèssits de 200 euros que constituiran donatius econòmics destinats a les organitzacions que seleccionen les persones guanyadores per a pal·liar els efectes de la crisi.

El president de l'Associació Veïnal de Patraix, Toni Pla, explica que percep les ganes de la gent del barri per participar. «Tothom vol col·laborar, però estem en un moment molt difícil i hem de ser responsables amb el confinament, per la qual cosa cal mesurar la iniciativa solidària», apunta. El president proposa canalitzar els recursos i les possibilitats disponibles i convertir-los en opcions solidàries que puguen desenvolupar-se des de casa, «dins de les bambolles d'aïllament en les quals ens introdueix el confinament, ja que eixir d'aqueix espai de protecció és arriscat».

Associació Veïnal de Patraix

La crisi del coronavirus està constituint un moment històric, i la fotografia és una eina essencial per a capturar la memòria històrica. L'Associació Veïnal de Patraix pretén gravar, mitjançant les fotografies que es presenten al concurs, la lluita, la resistència i les vivències de les persones en la memòria del barri. La idea és que la gent retrate l'espai en el qual està passant la quarantena —les comunitats de veïns, els balcons o les terrasses pròpies— i visibilitze aspectes que han canviat, imatges commovedores o divertides, d'aprenentatge i bellesa malgrat tot.

Aquest moment històric de crisi coincideix, a més, amb el 150 aniversari del barri de Patraix. Toni Pla planteja la possibilitat d'exhibir, en una futura exposició de l'associació, totes les fotografies que es presenten al concurs solidari. Seria una manera de recollir la històrica empremta de la crisi de la COVID-19 en el barri quan passe l'emergència sanitària.

L'Associació Veïnal de Patraix posa el focus a garantir la interconnexió pròxima entre veïns i veïnes, de manera que els gestos solidaris es concentren en els veïnats sense trencar l'aïllament. A més, l'associació s'erigeix com a nexe entre la població i l'Administració Pública i altres entitats veïnals per a assegurar la informació a través del contacte telefònic i les xarxes socials. Una altra de les darreres accions que ha posat en marxa l'entitat és telefonar a totes les persones sòcies del barri majors de 65 anys per a saber com es troben i vetlar per la seua seguretat.

Associació Veïnal de Patraix

Arxivat a:

Destacats