L'Associació Amics del Carme denuncia la falta de diàleg amb l'Ajuntament sobre la APR de Ciutat Vella

Amics del Carme exigeix saber per què les seues propostes per a l'Àrea de Prioritat Residencial (APR) de Ciutat Vella no són viables

Guardar

Barri de Ciutat Vella a València
Barri de Ciutat Vella a València

L'associació de veïns i comerciants Amics del Carme retrau a l'Ajuntament de València la falta de comunicació en la implantació de l'Àrea de Prioritat Residencial (APR) de Ciutat Vella.

"Ni un sol comunicat, ni un sol fullet explicatiu de les noves regles de joc ha entrat en les bústies del veïnat. El més seriós que s'ha fet mai per a fer més habitable Ciutat Vella s'està fent d'esquena a les persones que ací vivim", declaren.

A més, des de l'organització veïnal també denuncien que, a pesar que la mobilitat a Ciutat Vella ha canviat, "les obres en les places estan inacabades", tots els aparcaments que estaven previstos encara no estan en funcionament i "molts carrers i racons continuen inaccessibles per la saturació de terrasses".

Amics del Carme explica que "la desinformació és generalitzada" i prova d'això són l'elevat nombre de multes en tràmit. Per aquesta raó, l'entitat exigeix una reunió formal amb Giusepe Grezzi, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, i amb els tècnics municipals. "És inadmissible que no hi haja un diàleg fluid entre l'Ajuntament i qui ens considerem els impulsors de l'APR de Ciutat Vella", asseguren.

Així, des de l'associació demanen que no es fragmente el barri i que s'amplie el nombre de carrers de circulació per als residents, ja que aquesta solució no "suposaria cap augment significatiu del trànsit", manifesten.

En aquest sentit, declaren que sí que s'ha reduït el trànsit en un 30%, però no s'han resolt els problemes de transport públic, ni l'ordenació de les zones de càrrega i descàrrega i tampoc l'aparcament de motocicletes.

"Aquesta APR no està feta pensant en la gent que vivim a Ciutat Vella, la prioritat residencial no apareix per cap costat. Per aquest motiu, continuarem insistint, volem diàleg, volem que se'ns diga perquè les nostres propostes no són viables, perquè raonables sí que ho són", han afirmat des d'Amics del Carme.

Destacats