L'assistent virtual de l'Administració de Justícia resol 2.500 dubtes en el seu primer any de funcionament

Guardar

ciudad-justicia
ciudad-justicia

L'assistent virtual de l'Administració de Justícia de la Generalitat ha resolt en el seu primer any de funcionament un total de 2.500 dubtes o consultes plantejades a través de la plataforma digital en la qual opera, posada en marxa per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Aquest assistent virtual, desenvolupat dins de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial impulsada per la Generalitat, és un programa capaç de mantenir converses amb els usuaris per a resoldre dubtes o consultes, ha indicat l'Administració autonòmica en un comunicat. Així, del total de les converses registrades, el 25 per cent van ser amb operadors jurídics i la resta amb la ciutadania en general.

Les consultes sobre els tràmits necessaris per a contreure matrimoni civil, sobre nacionalitat i estrangeria, registres de naixements i altres assumptes d'índole familiar acaparen la major part de les consultes, ja que suposen més del 60%. Seguidament, apareixen qüestions com a mediació, assistència a les víctimes del delicte, condicions per a rebre assistència jurídica gratuïta.

Respecte a les consultes realitzades per professionals, les més habituals són les que fan referència a l'accés a LexNet, la xarxa de l'Advocacia i el calendari de guàrdies en els jutjats valencians.

Aquest assistent, també denominat chatbot, està disponible en el Portal Justícia Oberta de la Generalitat (www.justiciaoberta.gva.es) i és capaç de resoldre dubtes i guiar als usuaris per la pàgina web. També inclou un correu electrònic de contacte en el qual s'obté resposta en un termini màxim de 24 hores.

Juntament amb aquest chatbot especialitzat en justícia, la Conselleria ha desenvolupat un model similar per a la Funció Pública i destinat als funcionaris que es diu JAUME i que va convertir a la Generalitat en la primera administració autonòmica que va desenvolupar aquesta aplicació tecnològica per a atendre els empleats públics.

Destacats