L'artista Seila Fernández Arconada crearà el 'quilòmetre 0' de l'horta

Guardar

kilometro-cero
kilometro-cero

L'artista i investigadora Seila Fernández Arconada (Santander, 1986) ha sigut seleccionada pel jurat de 'Km. 0 l'Horta València' per a realitzar l'obra que representarà l'epicentre simbòlic de la ciutat en l'horta, una iniciativa que persegueix "destacar el valor d'aquest espai com a motor per a la cultura i l'economia del territori, així com element inseparable de la identitat valenciana".

En concret, la intervenció artística de Seila Fernández Arconada consistirà en quatre peces escultòriques fetes amb materials naturals --arrels i branques recollides en la costa de la Mar Mediterrània-- i "plantades" en la terra a manera de tòtems. A més, per a la seua decoració emprarà tints d'hortalisses i cítrics locals. Les séquies també seran protagonistes en aquesta obra que, justament, ha rebut el nom d''Arrelament a l'aigua'.

Situada en l'horta de Meliana, el treball final de Seila Fernández Arconada serà presentat per ella mateixa dijous que ve 8 d'octubre. A partir de llavors, romandrà exposat per a visites durant la tardor, expliquen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Destacats