L'antic Mesón de Morella serà inaugurat aquest divendres com a Centre Cultural Juvenil

Guardar

La regidora Maite Ibáñez a l'Hostal Morella
La regidora Maite Ibáñez a l'Hostal Morella

La Regidoria de Joventut converteix el pati porticat de l'antic Mesón de Morella en un Centre Cultural Juvenil per acollir exposicions temporals de fotografia, pintura, escultura, il·lustracions, còmic, disseny i joieria, així com activitats musicals, literàries o xicotetes representacions teatrals. L'objectiu és dinamitzar aquest emblemàtic edifici, donar suport a joves creadors facilitant-los un espai on exposar les seues obres, i ampliar l'oferta cultural de la ciutat.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha anunciat la inauguració de l'espai divendres que ve de vesprada, a partir de les 19 hores, i en ella "hi donarem a conéixer les activitats que durem a terme, en el marc del programa Cultura Jove". A més de presentar les properes propostes en matèria de cultura juvenil, es presentarà una exposició de dissenys i cartells de la Regidoria de Joventut i tindrà lloc l'actuació del grup Du-Duet, de guitarra i cant, alumnes del Conservatori Superior de Música.

Aquesta iniciativa naix amb la "vocació de donar suport principalment a joves artistes i dissenyadors, facilitant-los un espai on exposar, on donar-se a conéixer i difondre les seues obres", ha declarat Maite Ibáñez, qui ha afegit que "forma part de la nostra política de suport a la creació". En aquest sentit, l'objectiu és facilitar l'antic Mesón de Morella a l'alumnat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) perquè exposen els treballs finals, però també estarà obert a propostes de caràcter cultural i juvenil que sorgisquen des d'altres àmbits de la ciutat.

La regidora de Joventut i d'Acció Cultural ha destacat que "volem portar al cor de la ciutat els nous llenguatges artístics i emergents dels nostres joves, convertint l'espai en un centre cultural de referència". "La primera exposició és sobre còmic i ha sigut realitzada per dos joves valencians", ha avançat. Estarà exposada entre el 10 i el 31 de març i es podrà visitar de dijous a diumenge.

El centre, ubicat al carrer Morella, 4, al barri del Carme, entre el carrer Alta i carrer Baixa i molt proper al Mercat de Mossén Sorell, és una antiga hostatgeria que ja funcionava almenys al segle XVII, i que encara conserva la pavimentació de llambordes i el pati amb un pòrtic adovellat amb bigues de fusta, que sustenten una galeria superior que servia de corredor per a l'accés a les habitacions. És l'única de les moltes posades que tenia el barri del Carme que ha estat fins als nostres dies.

Presentació del programa "Cultura Jove"

A més, Ibáñez presentarà les principals línies de treball i les novetats de "Cultura Jove" per a enguany, un programa per apropar la cultura a les persones joves de la ciutat de València. La iniciativa es compon de diversos eixos, entre ells: l'oferta d'entrades gratuïtes per a espectacles culturals, els concerts, les beques per donar suport als joves artistes i creadors (Residències Artístiques), premis culturals, el suport a joves cineastes, la col·laboració amb els conservatoris de música i tota mena d'activitats culturals.

Destacats