L'antiga Fonda de Morella acollirà exposicions i activitats culturals de joves creadors

Maite Ibáñez: “Anem a facilitar este espai a l'alumnat de les especialitats artístiques perquè expose el seu treball final i donar-los suport, així, perquè es donen a conèixer a la ciutadania”

Guardar

Mesón de Morella
Mesón de Morella

La regidoria de Joventut facilitarà L'antiga Fonda de Morella a l'alumnat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) perquè exposen les creacions artístiques resultat dels seus treballs finals, i els donen a conéixer a la ciutadania. Així ho ha anunciat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha explicat que el pati porticat d´aquest edifici històric és “un espai ideal per acollir exposicions temporals de fotografia, pintura, escultura, il·lustracions, disseny i joieria, així com activitats literàries o petites representacions teatrals”.

Aquesta iniciativa naix amb la “vocació de donar suport principalment a joves artistes i dissenyadors, facilitant-los un espai on exposar, on donar-se a conéixer i difondre la seua obra”, ha declarat Maite Ibáñez, qui ha afegit que “forma part de la nostra política de suport a joves creadors, en la mateixa línia que el reforç que estem fent amb el programa de Residències Artístiques i Culturals”. Per dur-ho a terme, la regidoria acaba d'adquirir vitrines i panells expositius.

El centre està ubicat al carrer Morella, al barri del Carmen, entre el carrer de Dalt i el carrer de Baix i molt proper al Mercat de Mossén Sorell. Es tracta d'una antiga fonda que ja funcionava, almenys, al segle XVII, que encara conserva la pavimentació de llambordes i el pati amb un pòrtic adovellat amb bigues de fusta, que sustenten una galeria superior que servia de corredor per a accedir a les habitacions. És l'única de les moltes posades que tenia el barri del Carme que s'ha conservat fins als nostres dies.

Ibáñez ha explicat que "hem mantingut converses amb el Vicerectorat d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV, així com amb la direcció de l'Escola d'Art i Superior de Disseny, per començar a col·laborar de cara a posar en marxa aquesta iniciativa el 2022”. “Des de la regidoria de Joventut volem portar al cor de la ciutat els nous llenguatges artístics i emergents dels nostres joves i dinamitzar aquest emblemàtic edifici històric, convertint-lo en un centre cultural juvenil de referència”. L'espai, a més de servir com a lloc on mostrar les propostes creatives dels joves artistes, també podrà estar a disposició de la Junta Municipal de Districte de Ciutat Vella, associacions, entitats, etc. per a activitats de caràcter cultural i juvenil.

“València és la Capital Mundial del Disseny el 2022 i no volíem deixar passar aquesta oportunitat per visibilitzar la feina dels estudiants de disseny i la producció artística dels joves creatius”, ha destacat la regidora de Joventut i d'Acció Cultural. En aquest sentit, el nou centre "vindrà a completar l'àmplia oferta cultural que tenim a la ciutat".

Destacats