L'antic edifici de Correus de València obri les seues portes al públic aquest cap de setmana

Descobreix l'horari de les visites

Guardar

Palau de Comunicaciones de València, antic edifici de Correus
Palau de Comunicaciones de València, antic edifici de Correus

La Generalitat obri aquest cap de setmana el nou espai que alberga l'edifici de Correus i Telègrafs de València, on conflueixen història, modernitat, cultura i innovació, i que es podrà visitar entre les 12.00 i les 20.00 hores d'aquest dissabte, diumenge i dilluns de manera gratuïta. No obstant això, a partir del mes maig el seu horari habitual serà de dimarts a diumenge també de 12.00 a 20.00 hores.

Així ho ha anunciat la directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, qui ha destacat que aquest edifici és d'un dels "exponents més importants" del patrimoni històric valencià i que amb la seua obertura "es posa a la disposició dels ciutadans i les ciutadanes per a ser visitat".

La directora ha recordat que la Generalitat va adquirir l'edifici en 2021 per a incorporar-lo al "patrimoni públic de tots els valencians i valencianes", al costat d'altres adquisicions d'edificis històrics de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de rendibilitzar el patrimoni, conservar-lo, protegir-lo i posar-lo a la disposició de la ciutadania.

Així mateix, ha subratllat que amb aquesta iniciativa, que coincideix amb la commemoració del centenari de l'edifici, la Generalitat recupera el nom d'aquesta emblemàtica construcció com Palau de les Comunicacions i la convertirà en un espai de comunicació permanent obert i en un centre cultural de referència, amb capacitat per a projectar continguts a tot el món.

Palau de les Comunicacions

L'antic edifici de Correus i Telègrafs de València, batejat pel seu autor Miguel Navarro com Palau de les Comunicacions, és un dels exponents més importants de l'arquitectura eclèctica d'origen francés en combinació amb el modernisme valencià. La seua construcció va finalitzar en 1922 i és un edifici de quatre plantes que ocupa una àrea de més de 9.400 metres quadrats.

Situat enfront de la plaça de l'Ajuntament de València i declarat Bé de Rellevància Local, destaca pels seus elements ornamentals i un conjunt escultòric amb al·legories dels cinc continents que simbolitzen la comunicació internacional, fil conductor de la història d'aquest edifici històric.

Arxivat a:

Destacats