L'alumnat de les escoletes municipals s'incrementa quasi un 20%

Guardar

Escoleta Nadal
Escoleta Nadal

El curs escolar ha començat amb quatre escoletes municipalitzades de gestió directa. Les escoletes de Solc, Quatre Carreres i Gent Menuda s'han sumat a la de Pinedo, que ja era de gestió directa. El preu mitjà d'aquestes escoles de gestió municipal ha estat rebaixat fins a 34,16 euros al mes, xifra que contrasta amb el preu mitjà de les escoles de gestió indirecta, «model de l'anterior equip de govern, que va aconseguir el curs passat els 303 euros/mes de preu mitjà».

Segons ha explicat la regidora d'Educació i Acció cultural, María Oliver, «hi havia recursos municipals infrautilitzats perquè eren inaccessibles econòmicament per a moltes famílies i per a nosaltres és una prioritat aprofitar el màxim potencial dels recursos públics».

«València disposa d'una xarxa de 10 escoles infantils de propietat municipal, de les quals l'anterior equip de govern va externalitzar-ne la gestió fa anys. El resultat va suposar un increment important dels preus de les escoles infantils, impedint que gran part de la població poguera accedir a aquest servici públic», ha explicat la regidora que ha afegit que «el govern de la Nau considera l'educació infantil com un recurs de primera necessitat, sobretot per a les famílies amb menys recursos, que han de compaginar els seus treballs amb la criança i que, en definitiva, són les que tenen més dificultats per conciliar».

María Oliver ha explicat que perquè tot estiguera a punt en el començament del curs escolar, «s'han realitzat totes les reposicions i adequacions necessàries, superant una dificultat important, ja que calia esperar al fet que les antigues adjudicatàries deixaren l'escola per poder iniciar els diferents arranjaments».

En l'àmbit pedagògic abans de l'estiu es va contactar amb tots els pares per explicar-los com anava a ser el procediment a seguir i generar llaços de confiança. A més d'aquest correu es va fer una ronda de telefonades per resoldre qualsevol aclariment que precisaren, convidant-los a la primera reunió que es va celebrar el passat 3 de setembre i on es van resoldre els dubtes plantejats. En aquesta reunió es va facilitar tota la informació que els pares pogueren necessitar tant verbalment com a través de dos dossiers elaborats a aquest efecte, en el qual s'explica els protocols, normes, informacions vàries i qüestionaris.Finalment, Oliver ha concretat que enguany «s'ha produït un increment d'un 40% d'ocupació de places en zones com a l'Olivereta/Patraix o d'un 20% en Pinedo (arribant al 100% de l'ocupació)».

Arxivat a:

Destacats