L'alcalde Ribó destaca el suport del cvc a l'actuació d’urbanisme tàctic en la Plaça de l'Ajuntament

El Consell Valencià de Cultura ha elaborat un informe en el qual es recull que l'actuació ja realitzada serà substituïda més endavant per una altra unitària, integral i definitiva

Guardar

1021 Joan Ribó. Debat estat ciutat
1021 Joan Ribó. Debat estat ciutat

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha felicitat este dimarts per les conclusions de l'informe del Consell Valencià de Cultura sobre les obres provisionals i tàctiques de la plaça de l'Ajuntament de València que han permés la seua remodelació i recuperació d'espai per als vianants, de cara a una actuació futura de caràcter definitiu, que es durà a terme mitjançant la participació del sector professional i de tota la ciutadania a través d'un concurs d'idees i un procés participatiu, impulsats pel Consistori.

«En el document del CVC queda constatat–ha subratllat l'alcalde- que les esmentades obres són de caràcter provisional i parcial, i que en el seu moment es realitzarà el projecte tècnic unitari i integral». «Per tant –ha continuat el primer edil- estes actuacions són totalment legítimes i absolutament normals, tal com es constata en l’informe».

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat este informe sobre la reurbanització de la plaça de l'Ajuntament de València en el qual recull la idea plantejada en el seu moment per l'equip de Govern a l'hora d'escometre esta actuació inicial, i recorda que les obres que s'han dut a terme «no constitueixen un projecte unitari i integral d'urbanització», sinó que «tenen un caràcter provisional i parcial». I es manifesta d'acord amb les tesis del Consistori sobre el projecte exposat per este d'elaborar més endavant «un projecte tècnic de les característiques esmentades (unitari i integral)».

De fet, l'informe assenyala que ara s’ha d’elaborar, tal i com el preveu el govern municipal, «un projecte tècnic unitari i integral«, i assenyala que estiga subjecte «tant a les prescripcions del PEPCV (Pla Especial de Ciutat Vella) com la cultura urbana consolidada del projecte, que hem vingut exposant, i que esperem es consolide mitjançant la convocatòria del concurs d'idees anunciat, evitant que la provisionalitat es convertisca en permanència».

L’alcalde ha criticat «la intenció del PP de deslegitimar esta actuació que ha suposat la recuperació d’un espai de referència i emblemàtic en ple cor de València per a les persones». De fet, com ha constatat Ribó, «és la ciutadania qui cada dia amb l’ús que fa de la Plaça de l’Ajuntament legitima esta intervenció». Segons l’alcalde Joan Ribó, «el Grup Municipal Popular ha tornat fer un exercici de cinisme» i recorda que «van ser els governs del PP els que van impulsar un model de ciutat depredador amb l’espai públic on el protagonisme no era per als vianants sinó per als vehicles motoritzats».

Destacats