L'Albufera, paradís per a fer esport

Rutes en les quals a més d’esport es gaudeix de la gastronomia i espectaculars paisatges

Guardar

albufera2
albufera2

Els amants de l'esport i de les activitats a l'aire lliure troben a València un sense fi de llocs on practicar-los. A més, la climatologia de la Comunitat ofereix la possibilitat de fer-ho al llarg de tot l'any, doncs són pocs els dies o setmanes en els quals el sol no brilla. Entre els llocs idíl·lics per a açò es troba el Parc Natural de l'Albufera, on no solament pots acudir a veure meravelloses postes de sol durant un passeig amb barca o degustar un espectacular arròs o els diferents productes típics.

albuferaPer a aquells que els agrade passejar, córrer, anar amb bici i fer rutes, L'Albufera i el seu parc natural és ideal, ja que es pot començar la ruta en la mateixa capital del Túria i a través de l'autopista del Saler arribar al paratge natural. Situat a uns deu quilòmetres de València, seguint la ruta que va en paral·lel a l'autopista pel costat del Port, bici s'arriba fins a Pinedo on es pot parar una estona a gaudir de la platja. Per a continuar prop del mar i arribar a la següent platja, la del Saler, una vegada passes el poble entres de ple en el Parc Natural de l'Albufera amb el qual es pot gaudir de la platja de la Devesa, que és la franja d'arena que separa l'Albufera del mar, en la qual es pot gaudir del meravellós paisatge alhora que descansar o bé continuar per a creuar la Gola de Pujol, que és el canal que comunica l'Albufera amb el mar i, i envoltant la gran llacuna s'arriba fins als arrossars i l'Albufera en tota la seua extensió. Si es continua s'arriba a la població del Perellonet on també es pot gaudir de la seua platja i d'una rica gastronomia o bé continuar pels camins fins al Palmar.

El Parc Natural de l'Albufera és el llac més gran d'Espanya i un dels aiguamolls més importants del territori nacional. En ell es concentren a l'hivern una gran quantitat d'espècies úniques d'aus aquàtiques. Pels quals aquells que decidisquen fer rutes per la zona del Saler i el Palmar podran gaudir no solament de la rica gastronomia tradicional (paella, el arròs a banda, o l'all i pebre, plat típic confeccionat amb anguiles del llac) sinó d'una rica diversitat mediambiental, a més d'un impressionant vesprejar de tonalitats vermelloses i daurades sobre les aigües del llac.

Destacats