L’Ajuntament substitueix l'arbratge del carrer Pobla de Farnals per a evitar molèsties al veïnat

S'han plantat 19 unitats d'auró negre

Guardar

1217 Plantació Acer monspessulanum carrer Pobla de Farnlas (2)
1217 Plantació Acer monspessulanum carrer Pobla de Farnlas (2)

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Ecologia Urbana, ha dut a terme una actuació de plantació d'exemplars arboris al carrer Pobla de Farnals, dirigida a millorar les condicions d'aquesta via urbana de cara a la ciutadania que resideix en la zona. Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, «seguim treballant sense descans per millorar els nostres carrers i places des del punt de vista de la seua infraestructura verda».

Cal tindre en compte que, tal com han explicat tècnics municipals, l'espècie arbòria majoritària en aquest carrer és el «saboner de la Xina», dels quals hi ha un total de 55 unitats. Aquesta varietat es caracteritza pel seu gran port i l'àmplia envergadura que presenta en la seua maduresa, la qual cosa afecta els balcons dels habitatges pròxims, especialment atés que, a més, les voreres del carrer no tenen unes mesures massa àmplies.

Per a evitar aquests inconvenients, des de la Regidoria s'ha optat per plantar unitats d'una altra espècie més adequada a les característiques de la via, l'auró negre, un arbre autòcton, de grandària mitjana i amb fullatge frondós. Les noves unitats s'han instal·lat en els escocells que estaven buits en aquest carrer, que presentava un total de 33 escocells buits: Ja s'han plantat 19 unitats d'auró negre, i la resta seran plantats al llarg del pròxim any.

Destacats