L'Ajuntament signa la l'acta d'entrega de possessió de la parcel·la dels Jesuïtes on s'enclava l'Alqueria de Gaspar Bono

Guardar

1005-jesuitas (1)
1005-jesuitas (1)

La regidora de Gestió del Patrimoni Municipal, María Oliver, ha signat este dimecres amb responsables de la Companyia de Jesús, l’acta de fitació i reconeixement de la propietat de la parcel·la a favor de l’Ajuntament de València.

“Hui és un dia històric per a la ciutat de València perquè, després de tres dècades de lluites veïnals i de gestions municipals, posem el punt final a un conflicte ciutadà del qual ha eixit com a única guanyadora tota la ciutadania”. Amb estes paraules la regidora Maria Oliver ha materialitzat l’acte d’entrega de la possessió del solar de 4.053 metres quadrats i de l’alqueria de Beat Gaspar Bono, protegida amb el nivell 2 en el PGOU i qualificada com a Bé de Rellevància Local al Pla Especial de Protecció de l’entorn del Botànic, que ara està en procés d’aprovació.

Oliver ha felicitat el personal del Servici de Patrimoni de l’Ajuntament i a tota la ciutadania que ha fet possible arribar a este punt i ha assegurat que “amb la possessió de la parcel·la i l’alqueria ja podem ocupar els espais i començar a projectar l’ús cultural i educatiu que els donarem”.

La regidora ha explicat que a partir d’ara obrirà un procés de debat amb la Universitat de València, propietària del Jardí Botànic, i amb les veïnes i veïns per “garantir que la destinació final de la propietat beneficia la qualitat de vida del barri i de la ciutat”.

El col·legi dels Jesuïtes va cedir gratuïtament al 1988 la parcel·la i l’alqueria al consistori, encara que amb “la condició suspensiva” fins que estiguera formalitzada la concessió de les llicències urbanístiques del solar, que preveia en aquell moment la construcció de dos torres per a ús hoteler. Com que finalment aquella operació no es va dur endavant, i al 2013 se signà el conveni per a destinar “el solar de Jesuïtes” a zona verda pública, ara se signa el tràmit que alça la condició suspensiva i que culmina l’operació: la signatura de l’acta de fitació i reconeixement de la propietat de la illa delimitada per la Gran Via de Ferran el Catòlic, el passeig de la Petxina, el carrer del Beat Gaspar Bono i Quart, a favor de l’Ajuntament.

Destacats