L'Ajuntament siga el projecte de rehabilitació del mercat de Sant Pere Nolasc

Guardar

Mercat- sant-Pere -Nolasc
Mercat- sant-Pere -Nolasc

El regidor en funcions de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que l'Ajuntament ha signat hui el contracte per a la realització del projecte bàsic de rehabilitació del mercat de sant Pere Nolasc situat en el barri de Morverdre. El pressupost que es contempla és aproximadament de 2,5 milions d'euros i la idea és la de mantenir l'estructura originaria. Segons ha dit Galiana «es tracta de seguir la mateixa línia que en el mercat del Grau, on ja estan en marxa les obres».

Galiana ha explicat que «des de l'Ajuntament de València, tal com hem deixat palés en diverses ocasions, recuperarem de forma integral tant l'edifici del mercat com l'entorn d'aquesta zona del barri de Morvedre, que durant molts anys ha estat degradada. Volem un projecte molt ambiciós, que contemplarà espais d'ús ciutadà».

«El futur mercat serà de producte exclusivament valencià, potenciant els productes de temporada, de proximitat i quilòmetre zero, el primer en tota València d'aquestes característiques». «Volem que el disseny per al mercat de Sant Pere Nolasc tinga dues plantes i una concepció de mercat obert, amb àmplies zones obertes i disseny modern d'inspiració industrial», ha afegit el regidor en funcions de Comerç.

Així mateix, Galiana ha detallat que «en la planta baixa hi haurà espai per a una parada de cada tipus de producte, és a dir, una carnisseria, una pescateria, una de fruita i verdura, tira de comptar, una de salaons... La planta superior serà per als veïns i veïnes del barri: per a activitats de les associacions, per a presentació de llibres, per a fer cinefòrum, etc.».

D'altra banda, ja ha eixit a concurs la conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat. Les empreses tenen fins al pròxim dia 10 de juny per a presentar les seues ofertes. Els carrers Convent, Mateu Escrivà i Santa Isabel seran els que l'Ajuntament reurbanitzarà per recuperar l'entorn del mercat.

Destacats