L'Ajuntament s'adhereix a la commemoració del Dia Mundial de la Salut

Guardar

ayuntamiento
ayuntamiento

La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha manifestat l'adhesió de l'Ajuntament a la commemoració del Dia Mundial de la Salut, que se celebra el 7 d'abril de cada any per a recordar l'aniversari de la fundació de l'Organització Mundial de la Salut. Així mateix, ha expressat el seu suport a totes les activitats que es realitzen a la nostra ciutat al voltant d'aquesta celebració.

Amb motiu d'aquest esdeveniment tindrà lloc una jornada, organitzada per Creu Roja, a la Sala de Conferències del Complex Esportiu-Cultural Petxina, amb el lema "Depressió. Parlem-ne". L'acte constarà de diverses taules de treball, així com de tallers que versaran sobre diferents aspectes relacionats amb la depressió: "Aprén com gestionar millor la medicació de la depressió", "Tècniques de teràpia i treball personal en la depressió", "Taller per a cuidadors i familiars: acompanyar la depressió" i "La depressió seu a taula". L'acte compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València i la seua titular, Maite Girau, preveu la seua assistència a l'acte de clausura de la jornada.

La depressió afecta persones de totes les edats i condicions socials i de tots els països. Provoca angoixa mental i afecta la capacitat de les persones per a dur a terme inclús les tasques quotidianes més simples, la qual cosa té de vegades efectes nefastos sobre les relacions amb la família i els amics i sobre la capacitat de guanyar-se la vida. En el pitjor dels casos, la depressió pot provocar el suïcidi, que actualment és la segona causa de mort entre les persones de 15 a 29 anys, segons l'Organització Mundial de la Salut.

No obstant això, la depressió es pot prevenir i tractar. Una millor comprensió sobre què és la depressió i sobre com es pot prevenir i tractar-se contribuirà a reduir l'estigmatització associada a la malaltia i comportarà un augment del nombre de persones que demanen ajuda.

La depressió és la principal causa de problemes de salut i discapacitat en tot el món. Segons les últimes estimacions de l'Organització Mundial de la Salut, més de 300 milions de persones viuen amb depressió, un increment de més del 18% entre 2005 i 2015. La falta de suport a les persones amb trastorns mentals, juntament amb la por de l'estigma, impedeixen que molts accedisquen al tractament que necessiten per a viure vides saludables i productives.

Maite Girau ha expressat la seua convicció que la commemoració del Dia Mundial de la Salut centrada en la depressió ajudarà al coneixement de les problemàtiques que afecten aquestes persones i contribuirà a reduir l'estigmatització associada a la malaltia. Així mateix, ha fet una crida per a establir canals entre el moviment associatiu d'afectats i familiars amb l'Administració que permeten treballar coordinats per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia.

Arxivat a:

Destacats