L'Ajuntament renova fins que finalitze l´estat d´alarma els servicis de menjar a domicili i atenció domiciliària a les persones majors

Aquests servicis són els de “Menjar a Casa” i el Servici d'Atenció Domiciliària

Guardar

comida sostenible1
comida sostenible1

S'han atés a més de quatre mil persones des que es va iniciar l'estat d'alarma. Així ho ha anunciat la regidora de Persones Majors, Pilar Bernabé "estem vivint una crisi sanitària sense precedents, i des de la regidoria d'Envelliment Actiu i l'Ajuntament de València continuem al costat de les nostres persones majors en aquests moments tan durs, ampliant fins que finalitze l'estat d'alarma els servicis bàsics d'atenció domiciliària i el programa Menjar a Casa".

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria d'Envelliment Actiu que dirigeix Pilar Bernabé, acaba d'anunciar que renovarà fins que finalitze l'estat d'alarma els servicis especials d'atenció a les persones majors que es van implementar des de l'inici de la crisi sanitària. Estava previst que els mateixos finalitzaran el 31 de desembre.

En l'actualitat, en aquells casos que es detecten com d'extrema vulnerabilitat, l'Ajuntament posa a la disposició de les persones majors que així ho necessiten una sèrie de servicis gratuïts l'objectiu dels quals és auxiliar-los i garantir el seu benestar i servicis de primera necessitat. Aquests servicis són els de "Menjar a Casa" i els servicis d'Atenció Domiciliària.

El primer d'ells, "Menjar a Casa", consisteix en el lliurament diari a domicili del menjar del migdia de dilluns a diumenge. Mitjançant el lliurament en les llars d'aquests menjars es pretén garantir una nutrició adequada a les necessitats i patologies de la persona a la qual es destina, tenint en compte la seua situació, la prescripció mèdica de la dieta que requereixen i d'acord amb la valoració professional corresponent. S'han beneficiat més de 4.000 persones des que es va iniciar l'estat d'alarma.

Actualment ho reben diàriament al voltant de 400 persones.Per part seua, el Servici d'Atenció Domiciliària se centra a proveir servicis de suport presencials a les persones majors en les seues llars. En aquest sentit, es fan tasques generals d'atenció, com les de fer compres domèstiques o de medicaments, juntament amb tasques d'atenció personal. Aquestes últimes engloben la prestació d'ajudes en la neteja personal i higiene d'aquelles persones que sofreixen d'incontinència, tasques de suport a la mobilitat com aixecar-se i caminar, a més d'altres tasques específiques segons requereix cada persona. S'han atés a més de mil persones des que es va iniciar l'estat d'alarma.

Segons declaracions de la regidora Pilar Bernabé, "estem vivint una crisi sanitària sense precedents, i des de la regidoria d'Envelliment Actiu i l'Ajuntament de València continuem al costat de les nostres persones majors en aquests moments tan durs, ampliant fins que finalitze l'estat d'alarma els servicis bàsics d'atenció domiciliària i el programa Menjar a Casa", afegint el reconeixement "a tots els funcionaris i funcionàries del Servici de Majors, entitats i ONG que col·laboren amb nosaltres des de l'inici de la crisi sanitària".

Els servicis d'atenció telefònica per a les persones majors, en el qual són els mateixos funcionaris els qui atenen les crides, continuarà actiu.Les persones majors, a més de pertànyer a un dels col·lectius considerats d'alt risc, presenten nombrosos casos de vulnerabilitat, tant de solitud com de dependència, sense que tinguen a ningú que els puga ajudar. En altres ocasions, no disposen de recursos econòmics que els permeten afrontar la situació que la pandèmia ha creat.

Destacats