L'Ajuntament promourà la captació d'energia renovable i neta en la Torre Miramar

S'han contractat els servicis d'assessorament i redacció del projecte per a les actuacions energètiques necessàries en el complex de la Torre Miramar

Guardar

El regidor d'Emergència climàtica i Transició energètica, Alejandro Ramon
El regidor d'Emergència climàtica i Transició energètica, Alejandro Ramon

L'Ajuntament de València continua amb els projectes per consolidar l'enclavament 'Miramar, espai de cultura urbana', amb què ara el govern municipal pretén aprofitar les instal·lacions de la rotonda d'accés a la ciutat des de la V-21 per a la captació solar i la producció d'energia elèctrica i alhora mitigar l'efecte de l'illa de calor en eixe entorn de la ciutat. A més, aquest projecte específic contempla la creació de zones d'ombra en tota la parcel·la per millorar el confort en la pràctica esportiva i artística impulsada en aquest espai en els darrers mesos.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha explicat que "després de la recepció de les obres de la redona Miramar i la seua ficada en marxa com a espai de cultura urbana, ara continuem el procés amb les instal·lacions específiques per a la pràctica dels esports urbans i l'aprofitament de les infraestructures per a les energies renovables".

L'edil ha recordat que la intervenció es durà a terme "en una rotonda que els mitjans descrigueren com la més cara d'Espanya, tot i que no tenia cap ús assignat", motiu pel qual "hem treballat durant mesos per transformar l'espai i oferir-lo a l'escena urbana, per a esports i arts urbans". Ara, ha afirmat que es vol compatibilitzar eixe ús amb un altre de complementari: "volem transformar aquest gran monòlit de formigó en un espai més amable per a la ciutadania, més verd i que puga servir per a la captació solar, donant-li així un ús complementari de generació d'energia renovable i neta".

Entre els treballs desenvolupats anteriorment s'havien habilitat més de 7.200 metres quadrats que estaven deteriorats i sense cap ús. Ara, en canvi, tenen un ús consensuat amb totes les associacions que van impulsar el febrer passat en l'esdeveniment 'Miramar Urban Meet' junt amb la World Design Capital 2022. Entre les noves intervencions que es proposen i per a les quals s'ha contractat assessorament i redacció del projecte a Ètica Arquitectura, hi ha la creació de zones d'ombra per a la protecció solar de les diverses zones condicionades per a l'ús artístic i esportiu; també s'estudiarà per a adaptar la façana de la torre Miramar per poder captar energies renovables i netes, fonamentalment amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, d'on es traurà una energia elèctrica aprofitable per a tot l'entorn construït.

El contracte subscrit amb la Fundació València Clima i Energia té un import de 14.900 euros sense IVA i contempla un termini d'execució de quatre mesos.Disposem de tall de veu.

Destacats