L'Ajuntament presenta els seus projectes de transparència

Guardar

ayuntamiento-valencia
ayuntamiento-valencia

L'Ajuntament de València ha presentat el conjunt dels projectes realitzats en l'últim exercici en matèria de transparència, bon govern i dades obertes a la ciutadania davant representants de totes les taules integrants del grup interdepartamental de seguiment, que s'ha reunit en sessió anual aquest matí. La Regidora de Participació i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, ha realitzat un balanç de les actuacions.

Tal com ha explicat la delegada, l'Ajuntament de València, «conscient de la importància de les Dades Obertes, ha posat en marxa diverses eines de participació per a la seua utilització per part de la ciutadania». Es tracta d'iniciatives com ara el Portal de Transparència i Dades Obertes (http://gobiernoabierto.valencia.es/es/). De la mateixa manera, s'ha activat el Geoportal (https://geoportal.valencia.es/); el portal web 'València al minut', (http://www.valencia.es/valenciaalminut/) i, finalment, l'aplicació App València (http://www.valencia.es/appvalencia/), aquests últims projectes impulsats pel Servei Municipal de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, SERTIC, i de la Delegació d'Administració Electrònica, que dirigeix el regidor Pere Fuset.

La posada en marxa d'aquestes iniciatives s'ha realitzat després d'elaborar diversos estudis, tant pel mateix Ajuntament com per empreses externes, «que han ajudat a donar una visió global i conjunta de com comunicar de forma òptima les dades a la ciutadania per tal que aquesta els trobe a la seua disposició de forma accessible», ha explicat la regidora Fàbregas Santana.

La regidora ha reiterat que l'Ajuntament «continua ferm en la seua decisió d'obrir-se a la ciutadania» i, per això, «aquests projectes de dades obertes s'han dut a terme des del desig de continuar avançant i anar més enllà en matèria de transparència, tenint en compte que les administracions públiques han d'afrontar les polítiques de dades obertes des d'una perspectiva global, i posant l'accent en la dimensió social i econòmica de les dades aportades».

Arxivat a:

Destacats