L'Ajuntament posa huit solars públics per a construir 118 vivendes municipals

Guardar

JGL
JGL

L'Ajuntament posarà a disposició de diferents cooperatives de vivendes, es a dir, entitats sense ànim de lucre formades per persones que comparteixen la necessitat d'una vivenda i s'uneixen per accedir-hi amb les millors condicions, 8 solars de diferents punts de la ciutat. En aquestes parcel·les es podran construir fins a 118 vivendes municipals que executaran i promocionaran les cooperatives elegides mitjançant un concurs. L'Ajuntament obtindrà a canvi baixos, que tindran un ús públic, o algunes vivendes, que es destinaran a lloguers socials.

La portaveu i regidora de Vivenda, María Oliver, ha informat hui d'aquesta nova fórmula que l'equip de Govern desenvoluparà, «tal com va plasmar al seu Pla de Vivenda, per garantir l'accés a un habitatge digne». L'acord s'ha pres a la Junta de Govern Local. En aquesta reunió també s'ha aprovat el conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat per a controlar la legalitat dels apartaments turístics, i s'ha donat compte de les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), que, tal com ha explicat la també portaveu i regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, «consoliden València com la gran ciutat espanyola en què més ha descendit l'atur durant la present legislatura».

Sandra Gómez ha concretat: «En els últims tres anys i mig 36.000 persones han deixat d'estar aturades a la ciutat. Hem passat d'un 21,4% a un 12,5%, per davall de la mitjana nacional que és d'un 14,4%. És una bona notícia que vol dir que a València es genera ocupació i benestar».

En xifres absolutes, València ha passat de tindre 83.300 persones aturades a 47.500. Amb tot, mentre l'atur masculí s'ha reduït un 61%, la taxa d'atur femení només ha descendit en un 13% (ha passat de 32.000 dones aturades a 28.000). Per això, ha explicat, des de l'Ajuntament treballem polítiques actives per afavorir el treball de les dones, una política justificada amb dades objectives, com que només el 10% dels contractes de les dones han sigut indefinits».

CONTROL DELS APARTAMENTS TURÍSTICS

D'altra banda, pel que fa als assumptes acordats a la Junta de Govern Local, la regidora de Turisme ha destacat l'acord de conveni a signar per dur a terme accions conjuntes entre l'Administració local i autonòmica a l'hora de controlar l'intrusisme i la competència deslleial dels apartaments turístics, «que treballen ignorant la normativa urbanística i de la nova Llei de turisme».

«Volem treballar coordinadament per traure a la llum més allotjaments il·legals que seran objecte d'un procediment sancionador», ha conclòs, en recordar el compromís del Govern de la Nau de lluitar contra aquelles activitats que es fan al marge de la normativa i generen conflictes de convivència, pujada de preus i distorsió dels barris».

La regidora de Vivenda, María Oliver, també ha parlat dels apartaments turístics i «de l'impacte que aquests allotjaments han tingut en els preus dels lloguers». I ha assegurat «que l'Ajuntament de València no permetrà tirar a la gent dels barris, i menys amb una competència deslleial enfront de qui paga els seus impostos i genera una economia sostenible».

Respecte a la nova fórmula per accedir a la vivenda esmentada anteriorment, les cooperatives, Maria Oliver ha assegurat que "també contribueix a la revitalització dels barris». «És un procediment que funciona en el nord d'Europa i ací ha sigut demanat pel veïnat de diverses zones». «De fet -ha afegit- volem desenvolupar aquesta iniciativa en diferents barris».

Hi ha una parcel·la als Pobles del Nord, amb capacitat per unes 20 vivendes, dos a L'Olivereta, amb previsió de 18 i 28 vivendes, respectivament. Als Poblats Marítims es compta amb un solar i un edifici, que ens consta que hi ha un grup de persones interessades a rehabilitar. En total eixirien uns 12 habitatges al Cabanyal. La convocatòria també inclou dues parcel·les a Quatre Carreres, amb 12 i 8 vivendes, un altre espai en Pobles de l'Oest, on s'executarien 8 vivendes, i l'últim solar a Pobles del Sud, amb 12 habitatges. La cessió

ESCOLETA I BIBLIOTECA MUNICIPAL A ORRIOLS

«Estem en contacte amb Conselleria i amb altres ciutats que han fet convocatòries similars per a conéixer quina ha sigut la resposta de la ciutadania, que nosaltres esperem que siga molt positiva», ha sentenciat María Oliver, qui, com a responsable d'Educació, ha destacat que la Junta de Govern també ha acordat l'aprovació del projecte d'obra pendent des de l'anterior legislatura per acabar l'Escoleta Infantil d'Orriols, amb un pressupost de 450.596 euros. «Aquesta obra, molt demandada pel barri comporta la finalització del servici de L'Escoleta La Senyera, que permetrà resoldre una altra reivindicació veïnal, ja que en eixe espai ubicarem la Biblioteca Municipal del barri».

«L'equip de Govern es bolca amb Orriols» ha conclòs la regidora, que també ha ressaltat «l'esforç de l'Ajuntament desenvolupat al Cabanyal». En aquest sentit, ha recordat que el Ple aprovà ahir el Pla Especial del Cabanyal, on aquest més començaran tres obres, a la qual cal afegir la rehabilitació d'un edifici municipal que s'ha aprovat hui a la Junta de Govern Local. Aquest es troba al carrer de la Barraca, i les obres es duran a terme amb un pressupost de 140.000 euros i en un termini d'execució d'un any. Per últim, l'equip de Govern ha acordat l'adscripció de 20 vivendes municipals a diferents delegacions.

Destacats