L'Ajuntament oferix més d'un centenar de propostes educatives per als centres escolars

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia
Ayuntamiento_de_Valencia

Entre les novetats de l’oferta educativa destaquen la prevenció de la violència de gènere, el respecte a la diversitat sexual i l’educació en democràcia participativa. La Regidoria d’Educació, que dirigix Maria Oliver, ha obert el termini perquè els centres escolars puguen adherir-se a les més d’un centenar de propostes educatives que s’han posat en marxa per al curs 2016-2017. Fins al dia 30 es poden consultar i sol·licitar a través del web municipal.

Al llarg del pròxim curs escolar, la Regidoria d’Educació ha planificat 102 actuacions, entre programes educatius, campanyes, tallers i concursos específics. Segons ha explicat la regidora Maria Oliver, “enguany hem incorporat més de 20 noves activitats entre les diferents àrees temàtiques i s’han actualitzat els continguts de la resta de propostes”. A més, al llarg del curs 2016-2017 aniran incorporant-se diversos projectes d’innovació educativa.

Les accions formatives estan agrupades en set grans àrees temàtiques: Educació en valors, Educació ambiental, Educació en patrimoni, Educació per a la participació ciutadana, Educació per la salut, Educació per un consum responsable i Educació artística.

Tot i que les propostes educatives municipals de València són impulsades des de la Regidoria d’Educació, “l’oferta es fa des de l’òptica de la transversalitat, la participació i la proximitat. Així, per a tancar els programes s’ha treballat conjuntament amb diferents delegacions municipals”.

En este sentit, entre les novetats hi ha projectes “per a la prevenció de la violència de gènere i per al coneixement i el respecte a la diversitat sexual que s’ha treballat amb la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. També hem organitzat els programes de coeducació per a l’alumnat de 5 a 16 anys i els de democràcia participativa”. En este últim cas, l’alumnat participarà en diverses sessions de debat i anàlisi dels problemes d’actualitat, que conclouran amb la realització d’un ple en el qual les i els alumnes podran presentar les conclusions als membres electes de la corporació”, ha assenyalat Oliver.

Les activitats van dirigides a tots els centres educatius de la ciutat que impartisquen els nivells educatius de segon cicle de Primària, ESO, Batxiller, Formació Professional, Educació Especial i universitats populars.

Destacats