L’Ajuntament multiplica per quatre la inversió per a paliar l’absentisme escolar i impulsa l’adopció d’una mirada educativa

València s’afegix, per primera vegada i de manera activa, a la celebració internacional de la Ciutat Educadora, amb més de 30 activitats

Guardar

1128_Oliver_Ciutat_educadora
deberes
deberes

Totes les regidories i organismes municipals afegiran el matís “educatiu” a totes les accions que desenvolupen. D’esta manera, “l’Ajuntament treballarà, d’una manera transversal, per a avançar en el model de ciutat educadora, un concepte que implica assumir el compromís d’impulsar i garantir una educació sostenible, inclusiva i solidària”. 

En esta línea, tal com ha explicat este dilluns la regidora d’Educació, María Oliver, “l’Ajuntament, en 2017 multiplicarà per quatre la inversió destinada a pal·liar l’absentisme escolar, que és l’origen de molts dels problemes socials que s’han generat a alguns barris de la ciutat, com per exemple Orriols o els Poblats Marítims”. A més, “la Regidoria d’Educació també ha contemplat en el seu pressupost l’introducció de la mirada educativa en les estructures culturals del municipi (art per a la cohesió social), i l’acompanyament a les families perquè la educació siga una eina que done més oportunitats a les persones”. 

Amb esta filosofia, i després d’aprovar en l’últim Ple la declaració institucional per la qual València ha assumit la Carta de Ciutats Educadores “com a objectiu de govern” i l’aposta per la democràcia participativa, l’Ajuntament s’afegix, per primera vegada i de manera activa, a la celebració internacional de la Ciutat Educadora. 

1128 Oliver_Ciutat EducadoraEn el marc d’esta efemèride, que se celebra en més de 480 ciutats del món (#EducatingCityDay), l’Ajuntament ha organitzat un programa d’activitats “perquè tothom puga gaudir i reflexionar sobre la ciutat que somnia i que podem crear entre tots i totes” (#VLCCiutatEducadora). Els diferents actes (música, tallers infantils, contacontes, concerts joves, esports, visites guiades, rutes, circ, teatre, art urbà i moltes més iniciatives que es poden consultar en www.valencia.es/ciutateducadora, comencen el dimecres 30 i es desenvoluparan fins al diumenge 4.

Entre estos actes cal destacar, per exemple, un ple de xiquets que se celebrarà el pròxim dimecres en l’Hemicicle, “com un símbol del que volem fer dins del Reglament de Participació, que es desenvolupa en l’actualitat, perquè els xiquets i xiquetes siguen actors reals en les decisions que prenguen els equips de govern”. Paral·lelament, un grup d’escolars pintaran en la calçada de la plaça del Mercat “la ciutat que volem”.

La regidora d’Educació, María Oliver, ha agraït la col·laboració de totes les regidories que s’han implicat en la celebració del Dia Internacional de la Citat Educadora “per a aconseguir una societat que educa en qualsevol actuació”.

Arxivat a:

Destacats