L'Ajuntament licita la remodelació del parc Manuel Granero de Russafa amb una inversió de 600.000 euros

Guardar

0831 Parc Manuel Granero (1)
0831 Parc Manuel Granero (1)

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca que este projecte, tot i la seua complexitat, "és un exemple de participació ciutadana, mediació i diàleg de l'Ajuntament amb les entitats veïnals per donar resposta a una reivindicació històrica del barri de Russafa".

Segons ha explicat Campillo, la proposta tracta de donar resposta a una sèrie de problemes detectats i demandes del veïnat. Una d'elles, les barreres i l'accessibilitat. El projecte tracta de solucionar l'existència d'àrees no accessibles a la zona de la font i les bardisses que fragmenten molt alguns espais, on part dels veïns demanen separar de manera clara la zona del jardí de la vorera perimetral. En este sentit, s'instal·laran jardineres elevades i bardisses per definir clarament l'espai del jardí de la vorera de l'entorn. També es pretén donar caràcter unitari a l'actuació perquè el parc actual es troba molt fragmentat.

Pel que fa als usos, a més de la zona de jocs infantils i la de socialització de gossos, se sumarà amb un nou espai d'estada i d'interacció intergeneracional. També s'eliminen elements que no s'utilitzaven o estaven obsolets com la font ornamental i la zona de petanca. La proposta no varia els recorreguts existents però sí que els complementa amb connexions transversals entre els diferents quadrants.Respecte a la vegetació, tal com ha assenyalat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, "trobem un arbrat existent consolidat i molt apreciat pel veïnat que proporciona ombra i confort a l'àrea del jardí". Campillo ha assegurat que estos arbres es mantindran i conservaran en la remodelació. Tot i això, hi ha problemes a solucionar com ara que el sòl està molt compactat i ha desaparegut l'estrat arbustiu i d'entapissats que hi havia anteriorment i que s'haurà de recuperar. A més el sistema de recollida de pluvials funciona amb embornals que actualment es troben taponats i amb greus mancances de funcionament. "Entenem el jardí com una part de l'ecosistema urbà, per tant, esta actuació és una oportunitat per millorar les condicions ambientals", ha dit Campillo. Per tal de millorar les condicions de la vegetació es planteja una millora del sòl, augmentant la quantitat de terra dels arbres situats a la terrassa elevada, i es posaran escocells per facilitar el manteniment. D'altra banda, es planteja un sistema de drenatge sostenible per a tot el jardí, amb l'objectiu de tornar al subsòl tota l'aigua de pluja que arreplegue l'àmbit d'actuació.

Campillo ha assenyalat que "estem d'enhorabona. Per fi els veïns i veïnes del barri de Russafa tindran remodelat l'emblemàtic parc de Manuel Granero". "És un projecte vital per al barri perquè, fins que es va obrir el Parc Central, és una de les poques zones verdes que disposa" i ha valorat el consens al qual s'ha arribat amb les entitats veïnals mitjançant la mediació i el diàleg des del passat mandat.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana preveu que les obres comencen prompte per tal que el 2021 puga estar totalment remodelat i a disposició dels veïns i veïnes del barri.

Destacats