L'Ajuntament inverteix 200.000 euros en el dragat de l'Albufera

Guardar

albufera
albufera

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat dels treballs realitzats pel servei de neteja, dragat i conservació de l'Albufera. Des de 2016 s'han dragat més de 28 quilòmetres i s'han desbrossat prop de 56.000 metres quadrats de canals, motes, vores i séquies de titularitat municipal del parc natural. Campillo ha destacat "el compromís ferm del govern del Joan Ribó per la preservació d'aquest espai natural únic, patrimoni de la nostra biodiversitat".

El vicealcalde ha recordat que des del 2011 no s'havia fet cap actuació d'aquesta entitat al parc natural, "és amb el canvi de govern a València quan es reprenen i s'intensifiquen els treballs de neteja i conservació de l'Albufera conscients de la seua importància mediambiental, cultural i econòmica per als arrossers". Uns treballs que s'han sistematitzat amb la posada en marxa l'any 2018 d'una contracta dotada amb 100.000 euros anuals per fer els serveis de dragat, neteja i restauració de motes a la Devesa-Albufera.

El 2016, quan es van reprendre les actuacions de dragat i manteniment de canals i séquies en el parc natural es van desbrossar 20.400 metres quadrats i es van dragar i reforçar 2 quilòmetres de motes dels tancats. Els dos anys següents, 2017 i 2108, van continuar amb els treballs de neteja i reparació. I durant el 2019, fins al mes de març quan han de parar perquè comença l'època de nidificació d'aus, s'ha desbrossat una superfície total de 31.700 metres quadrats als diversos canals i séquies que formen aquest parc natural, i s'han dragat més d'11 quilòmetres. També s'han anat obrint les goles del Pujol i del Perellonet, en un total de 10 jornades, i s'han reparat canals. A més, s'han transportat un total de 24 tones de vegetació eliminada de les motes i 20 metres cúbics de residus, principalment plàstics, a un abocador autoritzat per al seu tractament. Tot açò ha permés, com ha explicat Sergi Campillo, que "davant d'un episodi de gota freda com el de la setmana passada, l'Albufera ha estat preparada per a desaiguar i el cultiu de l'arròs no ha patit danys".

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde ha oferit aquestes dades en la Comissió informativa d'Ecologia Urbana i Emergència Climàtica. Campillo ha valorat la coordinació entre les institucions implicades i les comunitats de llauradors que són els responsables del manteniment de les seues motes. "L'Albufera abasteix de vida a València, és un pulmó verd per a la ciutat aliat per fer front al canvi climàtic, i al mateix temps és una font d'activitat econòmica agrícola, pesquera i turística".

Destacats