L'Ajuntament instal·larà dos estacions de control de la contaminació a Olivereta i Patraix

Guardar

WhatsApp Image 2020-04-03 at 13.32.31
WhatsApp Image 2020-04-03 at 13.32.31

L’Ajuntament ha iniciat el procés de licitació per a la instal·lació de dos estacions de control de la contaminació a Olivereta i Patraix, les quals registraran tant els nivells dels principals contaminants atmosfèrics com del nivell sonor ambiental i formaran part de la xarxa de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la ciutat, que compta actualment amb set estacions automàtiques. El regidor de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, ha explicat que "s’avança així amb el mandat veïnal emanat dels pressupostos participatius Decidim València 2018".

"València complix actualment amb els requisits de mesurament que establix la legislació i que cal seguir per prendre les mesures necessàries per evitar episodis puntuals de contaminació", ha apuntat el regidor de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi. "No obstant això, la ciutadania està cada vegada més conscienciada que la contaminació és perniciosa i de les molèsties, tant atmosfèriques com acústiques, derivades del trànsit motoritzat; i si reclama conéixer la qualitat de l’aire de la qual disfruten o patixen, només podem tractar de facilitar eixa informació; no amagar-la com passava amb anterioritat".

Així, "la Delegació, de la mà de les associacions de veïns de estos dos districtes, ha procedit a la licitació de les dos estacions de mesurament, que s’emplaçaran als llocs acordats amb les entitats veïnals una volta s’adjudique la seua compra i instal·lació, que ha eixit a licitació amb un import màxim de 232.000 euros". Les estacions se situaran al voltant de l’Hospital Provincial de València i a una zona pròxima al carrer de l’Arxiduc Carles i permetran tindre informació detallada tant dels nivells dels principals contaminants atmosfèrics típicament urbans que presenten incidència sobre la salut de les persones i que estan legislats (diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió inferiors a 10 i a 2.5 micres, PM10 i PM2,5 respectivament), com del nivell sonor ambiental. Esta instal·lació es complementarà amb un panell digital que mostrarà informació relacionada amb les dades registrades.

Grezzi ha explicat que "tot i que la ciutat de València compta ja amb una Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica formada per set estacions automàtiques, les quals mesuren de continu nivells dels contaminants atmosfèrics que marca la legislació vigent en esta matèria i situades d’acord amb els criteris de la normativa, des de la regidoria responsable de l’àrea no es va posar impediment a la instal·lació d’estes dos noves estacions, producte de l’interés i la preocupació ciutadana per la qualitat de l’aire que es respira a la ciutat derivada de l’excés de trànsit motoritzat".

Destacats