L'Ajuntament inicia el procés de participació Missions VLC 2030 per a orientar la política d'innovació fins al 2030

El projecte està alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Organització de les Nacions Unides

Guardar

0402 Missions
0402 Missions

L'Ajuntament de València ha presentat el projecte Missions VLC 2030, impulsat per la Delegació d'Innovació i Gestió del Coneixement i Las Naves, el qual estableix un nou procés de participació a través del qual «la ciutadania puga definir els principals reptes que ha d'abordar el consistori des de l'acció pública d'innovació social i urbana».

Per a la seua aplicació, s'ha definit el marc general de treball per a les propostes i la selecció definitiva de les missions de València, basades en els objectius de desenvolupament sostenible impulsats per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Per tant, es buscaran «propostes innovadores» en camps relacionats amb la salut de les persones, la seua longevitat, la seua percepció de soledat, el canvi climàtic, les energies renovables, el respecte i conservació de la naturalesa, la reducció de desigualtats o la lluita contra la pobresa.

Durant el procés, s'involucrarà en dinàmiques participatives «les xarxes i agents més rellevants de la ciutat, incloent-hi la ciutadania i la societat civil, la universitat, el sector privat i altres administracions públiques». Amb el diagnòstic final, l'Ajuntament aprovarà les tres missions per a la ciutat de València de 2030, les quals permetran alinear les polítiques i esforços públics en matèria d'innovació.

En aquest sentit, l'Ajuntament reorientarà les polítiques públiques que es vegen afectades per les missions seleccionades, inclourà en el seu Pla municipal de subvencions una nova línia anomenada MissionsVLC2030, contemplarà en les futures convocatòries dels premis a la Innovació Social aquesta categoria i treballarà en l'atracció de fons europeus «que despleguen idees i experimentacions relacionades amb les missions».

MissionsVLC2030 rendirà comptes amb caràcter periòdic i definirà els objectius que s'han d'aconseguir de forma binària o quantificada. Així mateix, les accions han d'estar fitades en el temps, encara que «el termini ha de ser prou ampli perquè els grups d'interés procedents de la societat civil, l'acadèmia, el sector privat i les administracions construïsquen relacions i interactuen en la construcció de les missions». A més, amb aquesta iniciativa «es potenciaran els projectes d'innovació procedents de qualsevol disciplina, sector o tecnologia amb l'únic requisit que demostren el seu potencial impacte en l'assoliment de les missions de València i en la millora de la vida de les persones».

Amb aquesta iniciativa, «València vol situar-se a l'avantguarda de les ciutats europees que anticipen les futures polítiques europees d'innovació i investigació orientada a l'assoliment de missions per al període 2021-2030, la qual cosa li permetrà tindre un avantatge competitiu en l'accés als recursos i finançament procedent d'Europa», ha afegit el regidor Berto Jaramillo.

PREMI D'INNOVACIÓ SOCIAL

L'Ajuntament organitza la IV edició dels Premis d'Innovació Social, que té com a objectiu impulsar iniciatives «que contribuïsquen a consolidar la innovació social i urbana, que amplien les idees i innovacions destinades a resoldre els grans reptes que les ciutats tenen en l'actualitat i en el futur».

Els premis compten amb les següents categories: millor experiència en consum responsable, millor procés de participació ciutadana, millor solució creativa a problemes socials, millor experiència d'innovació social i urbana en col·legis, i millor treball fi de màster o tesi doctoral en matèria d'innovació social i urbana. El conjunt dels premis té una assignació de 50.000 euros i el termini per a presentar les sol·licituds serà d'un mes després de la publicació en el BOP.

Arxivat a:

Destacats